Taraba udivuje: PÁD VLÁDY vlastne vybavil ŠELIGA!
13 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Za pád vlády je k dnešnému ránu minimálne 77 poslancov a to nerátam žiadneho Čepčeka a Vorobelovu. Nič nestojí na jednom hlase. Skonštatoval to na sociálnej sieti predseda strany Život NS Tomáš Taraba. Podľa neho táto vláda už očividne vládnuť nechce!

"Problémom vlády je, že samotná vláda už očividne nechce vládnuť. Na svoju záchranu sa odmietla uplynulé dni dohodnúť s tými, ktorí hovorili, že vládu podržia ak odíde Mikulec alebo sa dohodnú na predčasných voľbách za výmenu, že môžu dovládnuť," poukazuje Taraba na absolútnu neochotu vlády k akémukoľvek kompromisu.

Šeligovo prianie je pre nás rozkazom

Podľa opozičného poslanca sú to veľmi logické a politicky realistické ponuky. "Vládna moc sa o nich arogantne odmietla baviť, veď ich nakoniec podrží, myslia si, samotná SaS. Šeliga ešte k tomu arogantne verejne vyzval nás troch, aby sme určite hlasovali za pád vlády lebo o naše hlasy nestoja. Jeho prianie je pre nás teda rozkazom. Ak ich tá SaS nepodrží, pád vlády vlastne vybavil Šeliga," upozorňuje politik.

A dodáva, že dohoda na predčasných voľbách, ktorú okrem nich už preferuje aj samotný Borguľa, bola jediná cesta vyriešenia tohto odvolávania.

Slovensko vládu čo vládnuť nechce, nepotrebuje

Problém podľa Tarabu je, že Hlas si od SaS nevypýtal hlasy na predčasné voľby ešte skôr ako podávali návrh na odvolanie vlády. "Ak teda výsledkom pádu vlády bude čokoľvek iné ako predčasné voľby, bude to zodpovednosťou strany Hlas. Slovensko však vládu čo vládnuť nechce, naozaj nepotrebuje," uzavrel poslanec.

Borguľa pred hlasovaním o páde vlády: “Rozhodol som sa vystúpiť z poslaneckého klubu SME rodina.” Svoje povedali aj Krošlák a Vorobelová
Pár hodín pred samotným rozhodujúcim hlasovaním vlády sa na sociálnej sieti objavil status poslanca Borguľu (Sme rodina), ktorý píše: “Priatelia, pred dnešným hlasovaním o páde vlády, som sa rozhodol vystúpiť z poslaneckého klubu SME rodina."... Čítať ďalej
13 | 12 | 2022 | im/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik