Hlasovanie sa presúva na štvrtok! Padla by vláda, tak TAKTIZUJÚ! hovorí Pellegrini
13 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

O nedôvere vláde sa bude hlasovať vo štvrtok, koalícia chce dovtedy rokovať aj o predčasných voľbách.

Hlasovanie sa presúva na štvrtok. Michal Šípoš (OĽANO) navrhol, aby sa hlasovanie o vyslovení nedôvery vláde presunulo na štvrtok (15.12.) o 17.00. Plénum návrh schválilo.

Žiadosť odôvodnil Šípoš potrebou vytvorenia priestoru na ďalšie rokovania o riešení vzniknutej krízy, vrátane možnosti volieb.

Za posunutie hlasovalo 77 poslancov, proti bolo 52 poslancov a zdržalo sa 21 z nich. Prítomných bolo 150 poslancov. 
Pellegrini tvrdí, že vláda taktizuje a hlasovanie chce posunúť.

Peter Pellegrini (Hlas-SD) povedal, že jeho strana nepotrebuje žiadnu poradu, pretože je jasné, že 11 poslancov Hlasu zahlasuje za pád vlády.

Nezaradený poslanec Peter Pellegrini za odsunom vidí snahu koalície pokúsiť sa ešte o dohodu na posunutí hlasovania na iný termín.

„Ide o taktiku. Šíri sa, že koalícia chce navrhnúť procedurálny návrh, aby sa nehlasovalo o odvolávaní vlády dnes ale nemá na to dosť hlasov,“ povedal novinárom Pellegrini.

Taraba udivuje: PÁD VLÁDY vlastne vybavil ŠELIGA!
Za pád vlády je k dnešnému ránu minimálne 77 poslancov a to nerátam žiadneho Čepčeka a Vorobelovu. Nič nestojí na jednom hlase. Skonštatoval to na sociálnej sieti predseda strany Život NS Tomáš Taraba. Podľa neho táto vláda už očividne vládnuť... Čítať ďalej
13 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik