Borguľa pred hlasovaním o páde vlády: “Rozhodol som sa vystúpiť z poslaneckého klubu SME rodina.” Svoje povedali aj Krošlák a Vorobelová
13 | 12 | 2022 I im/tasr

Pár hodín pred samotným rozhodujúcim hlasovaním vlády sa na sociálnej sieti objavil status poslanca Borguľu (Sme rodina), ktorý píše: “Priatelia, pred dnešným hlasovaním o páde vlády, som sa rozhodol vystúpiť z poslaneckého klubu SME rodina." Pridal sa aj poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Krošlák (Sme rodina), ktorý tiež bude hlasovať za vyslovenie nedôvery vláde.

Tvrdí, že vláda Eduarda Hegera (OĽANO) tu nikdy nebola a riadi ju líder OĽANO Igor Matovič. Zároveň avizuje vystúpenie z klubu Sme rodina. Rovnako oznámil odchod z klubu Sme rodina aj Martin Borguľa, ktorý bude hlasovať za pád vlády.

"Dnes nebudem hlasovať za návrat mafie a koniec demokracie, ale za odchod sekty, ktorá spôsobila chaos a teror v tejto krajine," napísal Krošlák na sociálnej sieti s tým, že sa rozhodol hlasovať za pád vlády pod taktovkou Matoviča. Krajinu podľa neho riadi nekompetentná skupina ľudí okolo Matoviča, ktorá by mala odísť. "Vzhľadom na to, že moje názory v tomto nie sú totožné s vedením hnutia Sme rodina, ohlasujem vystúpenie z tohto poslaneckého klubu, ktorého členov si vážim a ich prácu a názory rešpektujem," dodal Krošlák.

Borguľa sa pred utorkovým hlasovaním o páde vlády rozhodol vystúpiť z poslaneckého klubu Sme rodina. Poslanec chce hlasovať za pád vlády, ak minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) neodíde zo svojej stoličky alebo nebude odvolaný. Borguľa tiež na sociálnej sieti napísal, že nikto ho neťahá do iného poslaneckého klubu ani žiaden iný nehľadá.

Vorobelová (ĽSNS) taktiež vládu nepodrží!

Doslova pred pár minútami svoje rozhodnutie zverejnila aj Slavěna Vorobelová. Svojim priaznivcom na sociálnej sieti napísala:

"Budem hlasovať ZA Slovensko a slovenský národ

Uvedomujem si vážnosť situácie, uvedomujem si, že predčasné voľby v dohľadnom čase nebudú, uvedomujem si aj všetky riziká, ktoré by vyplývali z prípadného pádu Hegerovej vlády a uvedomujem si aj to, že tento marazmus musí, čo možno najskôr, skončiť. Vnímam tlak verejnosti, vnímam tlak mienkotvorných médií a aj zákulisných mocenských hier a zahmlievanie tejto situácie prezidentkou. Mienkotvorné média sa snažia navodiť vo verejnosti dojem, že pádom tejto vlády sa zrazu vyriešia všetky problémy Slovenska a mnohí občania tomu aj veria. Veria, že pád vlády je cestou k predčasným voľbám a zmene pomerov v štáte. Lenže, ja sa nemôžem rozhodovať tak, ako si to prajú mienkotvorné médiá a nimi zmanipulovaná verejnosť či riadiť sa podľa predstáv iných. Je pre mňa neprípustné, aby premiér SR Eduard Heger pri obhajobe svojej vlády a práce pred Národnou radou SR vyhlasoval, že jeho vláda je proukrajinská, proeurópska a tak to aj musí ostať. Pre mňa je najdôležitejšie, aby vláda bola v prvom rade proslovenská. Neviem, komu sľuboval vernosť Eduard Heger, ale ja som sľúbila vernosť slovenskému národu a Slovenskej republike, a preto moje rozhodnutie je aj v tomto prípade jednoznačné! Ja nie som vlastizradkyňou, preto slovenský národ nezradím a budem hlasovať ZA Slovensko, pretože pre každého poslanca NR SR musí byť Slovensko a jeho občania vždy na 1. mieste!

Ďakujem všetkým, ktorí mi dôverovali a dôverujú."

NRSR:Poslanci pokračujú v riadnej schôdzi, o 11.00 h ich čaká hlasovanie o vláde
Poslanci Národnej rady (NR) SR pokračujú v riadnej 78. schôdzi. V úvode dňa sa venovali novelám obchodného zákonníka a exekučného poriadku z dielne rezortu spravodlivosti. O 11.00 h čaká poslancov hlasovanie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde.... Čítať ďalej
13 | 12 | 2022 | im/tasr