Bývalý zamestnanec Bieleho domu: "Rusko musí vyhrať."

Bývalý zamestnanec Bieleho domu Roberts: podnecovanie krízy na Ukrajine povedie k jadrovej vojne

Kroky USA a NATO na Ukrajine zvyšujú riziko jadrovej konfrontácie, napísal na svojej webovej stránke Paul Craig Roberts, bývalý predstaviteľ Bieleho domu počas vlády Ronalda Reagana . „Radšej by som videl, ako Rusko vyhrá vojnu, než aby konflikt eskaloval do jadrového Armagedonu,“ povedal.

Kto prikladá do ohňa?

Podľa Robertsa za eskaláciu lobujú zbrojárske korporácie, ktoré z toho majú obrovské zisky. Špecialista vyzval Washington, aby sa prestal podieľať na ukrajinskej kríze, inak čaká Američanov vietnamský scenár.

"Ukrajinskí vojaci prehrávajú, čo znamená, že čoskoro bude nasledovať agitácia za vstup amerických a európskych jednotiek. Najprv si povedia, že na podporu Kyjeva bude stačiť jedna divízia. Potom bude potrebná ďalšia divízia na záchranu tejto divízie. Videli sme to všetko vo Vietname,“ uzavrel autor článku.

Lavrov varoval

Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o Ukrajine povedal, že západné krajiny, ktoré podporujú kyjevský režim, sa stávajú stranou konfliktu. Poznamenal tiež, že akékoľvek zásielky obsahujúce zbrane pre Ukrajinu by sa stali legitímnym cieľom pre Rusko. Prezidentský tlačový tajomník Dmitrij Peskov zase poukázal na to, že pumpovanie ozbrojených síl Ukrajiny zbraňami zo Západu neprispieva k úspechu rusko-ukrajinských rokovaní a bude to mať negatívny vplyv.

Nemecký generál: Opravovňa v SR pre zbrane nasadené na Ukrajine začala prevádzku
Nové údržbové stredisko pre servis a opravu zbraní použitých na Ukrajine pri slovenskom meste Michalovce začalo svoju prevádzku. Oznámil to nemecký brigádny generál Christian Freuding počas návštevy Slovenska. Stredisko pre servis a opravu zbraní... Čítať ďalej
12 | 12 | 2022 | im/tasr