Maroš Žilinka zavrel neprajníkom ústa! Týmto odkazom si získal srdcia Slovákov
10 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Milovaný aj nenávidený. Aj toto sa dá v skratke povedať o Marošovi Žilinkovi, ktorého za Generálneho prokurátora pred 2 rokmi paradoxne volený aj liberálmi. Dnes je pevná ruka Maroša Žilinku až natoľko pevná, že neslúži liberálom ale riadi sa zákonom. A týmto odkazom si získal srdcia Slovákov.

Ešte predtým však pribudlo opätovné použitie paragrafu 363. Generálny prokurátor o zrušení obvinenia Ficovi informoval priamo v čase, keď Čaputová v Národnej rade prednášala správu o stave republiky. A tak, bývalý premiér Robert Fico a exminister vnútra Robert Kaliňák už nie sú obvinení zo založenia zločineckej skupiny a z ohrozenia daňového tajomstva.

Obvinenie im zrušil prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera. Využil na to paragraf 363 Trestného poriadku. Kandera konal na základe poverenia generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Toto rozhodnutie vyvolalo masívnu vlnu emócií. Generálny prokurátor však jasne poukázal, že všetko o čom rozhodol je zákonné a nemá prečo sa niekomu ospravedlniť.

Anna Belousovová: FB môže tento môj status vymazať, môže ma prísť zatknúť polícia, no nedá mi mlčky prejsť nad týmto neľudským svinstvom
"Tento omyl slovenskej politiky dokáže zvolávať tlačovky, keď niekto pravdou ublíži jej rozmaznanej dcére a prevzatím ceny balkánskej mäsiarky schvaľuje smrť pol milióna detí!" Citát Anna Belousovová. O Zuzane Čaputovej som nikdy nemala vysokú... Čítať ďalej
10 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Dôveryhodnosť potvrdzujú aj prieskumy

Rovnako to vidia aj Slováci. Agentúra FOCUS pre reláciu Na telo zisťovala, do akej miery občania dôverujú trom verejným činiteľom: generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi, špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi a policajnému prezidentovi Štefanovi Hamranovi.

Z prieskumu pre televíziu Markíza jasne vyplýva, že najvyššiu dôveryhodnosť má medzi občanmi generálny prokurátor Maroš Žilinka. Dôveruje mu totiž 45 percent opýtaných, zatiaľ čo 47 percent mu nedôveruje. Druhý v poradí skončil policajný prezident Štefan Hamran, ktorému dôveruje tretina opýtaných. Naopak, nedôveru mu prejavilo 57 percent respondentov. Najnižšiu dôveryhodnosť namerala agentúra špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Dôveruje mu 29 percent opýtaných, pričom až 67 percent mu nedôveruje.

Screenshot tvnoviny.sk

 

Dnes je už jasné, že Maroš Žilinka je jeden z najpopulárnejších ľudí na Slovensku, ktorý chce bezvýhradne chrániť zákon na Slovensku. Po 2 rokoch si Maroš Žilinka spomenul na svoje začiatky, ktoré aj obrovským vplyvom médií neboli jednoduché. Na druhej strane je isté, že Maroš Žilinka je patriotom srdcom aj telom a za Slovensko bude bojovať aj naďalej.

Zákonnosť bude chrániť

"Môj druhý rok vo funkcii generálneho prokurátora Slovenskej republiky bol o každodennom PRINCIPIÁLNOM A NEOBLOMNOM NAPĹŇANÍ SĽUBU, zložením ktorého som sa dňa 10.12.2020 ujal funkcie:

„Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Budem dodržiavať Ústavu Slovenskej republiky, ústavné zákony, zákony a medzinárodné zmluvy vyhlásené spôsobom ustanoveným zákonom a presadzovať a upevňovať zákonnosť.“

Uplynulý rok ma len utvrdil v tom, že ZÁKONNOSŤ je jednou z najcennejších hodnôt, ktorú ako generálny prokurátor Slovenskej republiky budem vždy nekompromisne a bezvýhradne CHRÁNIŤ." Napísal Žilinka na sociálnej sieti.

Majster sveta v kulturistike ŠOKUJE! Jaternica! Už som na teba alergický ty kreatúra!
Majster sveta v Kulturistike a dlhoročný reprezentant Slovenskej republiky Štefan Havlik, ktorý sa v minulosti otvoreným listom vzdal vojenského vyznamenania, doslova vypovedal poslušnosť. Z jeho strany to nebolo prvýkrát. Na Čaputovú sa to valí... Čítať ďalej
09 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.