Radi pomôžeme Ukrajine!
09 | 12 | 2022 I Milan Laca

Slovensko plánuje obnoviť výrobu projektilov kalibru 120 a 155 mm pre Ukrajinu - šéf MZV.

Minister zahraničných vecí Slovenskej republiky  Rastislav Káčer oznámil, že Slovensko  zváži možnosť obnovenia výroby munície pre potreby Ukrajiny.

Sľúbili sme si...

Káčer to povedal na spoločnej  tlačovej konferencii  s ministrom zahraničných vecí Dmytrom Kulebom, počas návštevy Kyjeva, uvádza " Európska pravda ".

Vo februári zaklope na brány Kyjeva generál Armagedon!
Vo februári 2023 zaklope na brány Kyjeva generál ruských ozbrojených síl Surovikin. Analytici amerického magazínu Newsweek napísali, že na budúci rok sa ruská armáda pod velením generála Sergeja Surovikina „priblíži“ ku Kyjevu. „Generál... Čítať ďalej
08 | 12 | 2022 | Milan Laca

Máme

"Teraz hovoríme o tom, ako spustiť naše výrobné zariadenia. Vyrábali sme náboje veľkých kalibrov - 120, 155 milimetrov. Máme zariadenia pre tieto kalibre - sčasti štátne, sčasti súkromné. Potrebujeme spustiť tieto zariadenia, aby začali vyrábať 155 mm pre húfnice A to je naša prvá priorita,“ povedal Káčer.

Pomôžeme

Minister už pred tým informoval o  schválení nového balíka vojenskej pomoci pre Ukrajinu , ktorý zahŕňa veľkokalibrovú muníciu do stíhačiek, teplé oblečenie a ďalšie vybavenie. Taktiež podľa neho bude Slovensko pokračovať v humanitárnej pomoci Ukrajine, aby Ukrajinci mohli ľahšie prezimovať.

NATO u nás investuje

Podľa medializovaných informácií NATO  rokuje o  možnosti investovať do starých tovární v Českej republike, na Slovensku a v Bulharsku, s cieľom obnoviť výrobu nábojov zo sovietskej éry pre ukrajinské delostrelectvo  prevažne sovietskeho typu. Tieto diskusie prebiehajú v čase pribúdajúcich správ  o narastajúcom nedostatku zbraní, ktoré môžu západné mocnosti presunúť na Ukrajinu. Tá používa zbrane a muníciu v rozsahu, aký nebol zaznamenaný od druhej svetovej vojny.

ODHALENIE BRITSKÉHO ŽOLDNIERA O ŠOKUJÚCEJ KORUPCII V UKRAJINSKEJ ARMÁDE
Západné médiá sa podelili o ďalší rozhovor so žoldnierom, ktorý sa vrátil z Ukrajiny a prezradil zaujímavé detaily o prebiehajúcom vojenskom konflikte. Britský „dobrovoľník“ Josef McDonald tvrdil, že veľa cudzích zbraní zmizne na Ukrajine skôr,... Čítať ďalej
07 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik