Máme tu ĎALŠÍ KONFLIKT! Tentoraz medzi EÚ a USA
10 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Zástupcovia  Európskej únie sa sťažujú, že Spojené štáty z vojny na Ukrajine bohatnú na úkor Európy. To preto, že predávajú Európe plyn za prehnané ceny, a tým ju ochudobňujú. To je však zámer, USA chcú udržiavať partnerstvo s EÚ, ale nie na rovnocennej úrovni. Chcú, aby Európa bola ten chudobnejší spoločník, podriadený všemocným Spojeným štátom.

Americký zbrojný priemysel ešte ďalej zarába na predávaní zbraní NATO, ktorých ceny boli v súčasnej dobe mohutne zvýšené. Nový americký zákon o dotovaní výrobných závodov vo svojej vlastnej krajine ďalej láka európskych podnikateľov presídliť do Štátov, kde je energia oveľa lacnejšia a podmienky pre podnikanie oveľa priateľskejšie. Čo príde potom, keď sa európske firmy chytia do pasce, to, samozrejme, nevieme, ale je možné očakávať čokoľvek.

Stovky európskych firiem, malých i veľkých, od železiarní, chemických gigantov až po výrobcov áut a farmaceutické firmy už výrobu do Spojených štátov presúvajú. Tým, samozrejme, ochudobňujú Európu a mocne prispievajú k zničeniu jej priemyselného základu. Spolu s nimi odchádza za more obrovské množstvo pracovných príležitostí pre Európanov.

Urobili by lepšie, keby zostali kde sú a aktívne sa zúčastnili snahy o zmenu situácie v ich vlastnej krajine. Nikto z nich nevie, čo ich v Amerike čaká!

Obchodná vojna medzi Európou a Amerikou

Je to ďalšia vojna, tentoraz obchodná. Novo vydaný americký zákon, nazvaný „Inflácia znižujúca akt“ (IRA, Inflation Reduction Act) chce dotovať domáce záležitosti v oblasti daní, zdravotnej starostlivosti a klímy. Európania tento zákon považujú za protekcionistický, ktorý diskriminuje amerických spojencov, čím myslia seba. Majú pravdu, pretože to je zjavná snaha prilákať európske firmy, omámené prísľubom nižších cien za energiu, do Spojených štátov.

Európska únia sa právom obáva, že tento stav povedie k tomu, že ľudia zaujmú voči vojne na Ukrajine záporný postoj a nebudú ju ochotní ďalej podporovať. To je v súčasnej dobe to posledné, o čo by sa mali starať, ale títo byrokrati sa vždy venujú niečomu inému, než čo je potrebné. Takticky zamlčujú, že ľudia môžu zaujať záporný postoj aj k samotnej Európskej únii a prestať ju podporovať, o neláske k Spojeným štátom nehovoriac.

Hlavný diplomat EÚ Josep Borrell vyzval Washington, aby viac hľadel na požiadavky svojich „priateľov“ a neskúšal ich ekonomicky ničiť. Mimochodom, čo má čo robiť „diplomat“ v Európskej únii, keď táto má byť iba obchodné združenie? Tu nie je niečo v poriadku!

Scott Ritter: Merkelová odhaľuje KLAMSTVÁ ZÁPADU
Nedávne komentáre bývalej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej vrhajú svetlo na dvojakú hru, ktorú Nemecko, Francúzsko, Ukrajina a Spojené štáty hrali v období pred februárovou ruskou inváziou na Ukrajinu. Pre Consortium News to skonštatoval... Čítať ďalej
08 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Kto z týchto dvoch chronických klamárov klame viac?

Francúzsky President Macron sa vyjadril, že vysoké ceny plynu z US sú „nepriateľské“ a nemecký Minister hospodárstva vyzval Washington, aby prejavil viac solidarity so svojimi priateľmi. Nikto z nich akosi nechápe, že US ich vo svojej nadutosti za priateľov nepovažujú!

Američania sa k vysokým cenám plynu vyjadrili, že tieto sú odrazom súkromného trhu a nepodliehajú žiadnej politike, alebo opatreniam vlády. Podľa nich sú americké spoločnosti transparentné a spoľahliví dodávatelia zemného plynu. Rozdiely v nákupnej a predajnej cene vraj nedostávajú americkí vývozcovia, ale európske firmy, ktoré plyn rozpredávajú v EÚ.

Že by to bola pravda? V tom prípade by o tom EÚ mala vedieť a zabrániť niečomu takému. Lenže z nedávnej histórie vieme, že Únia skôr ponechá prepredajcom zisky a vyberie od nich prídavné dane, ktoré si ponechá. Takže ľudia budú stále ďalej platiť vysokú cenu a EÚ z toho bude ťažiť. Možno potom ľuďom odsypú pár stoviek, aby nereptali, čo je ako kvapka do mora v porovnaní s tým, čo zhrabnú oni.

Európska komisia túto schému popiera a hovorí, že naozaj, Američania ten plyn predávajú za niekoľkokrát vyššiu cenu a rozdiel si ponechávajú. Tí, ktorí tejto problematike rozumejú, by mali zapátrať, kto z týchto dvoch chronických klamárov klame viac.

Skúšajú si chrániť vlastnú kožu

Práve vyšla von správa, že niektorí európski politici skúšajú uplatňovať svoj vplyv na Ameriku, aby zmenila znenie už spomínaného protiinflačného zákona, pretože ohrozuje európsky priemysel.

Bernd Lange, vedúci Obchodnej komisie Európskeho parlamentu sa vyjadril, že brániť Amerike, aby nepodporovala svojich vlastných podnikateľov, korporácie, obchody a spotrebiteľov, je strata času. Podľa neho, Amerika od svojho rozhodnutia neustúpi. Zákon vyhradzuje na túto pomoc sumu 738 miliárd dolárov, z čoho 391 miliárd pôjde proti „zelenému“ priemyslu a neexistujúcej zmene klímy.

Namiesto toho navrhuje Lange súdiť Ameriku, podať na USA sťažnosť u Svetovej obchodnej organizácie (WTO, World Trade Organization), že sa previňujú proti ich nariadeniam. To, samozrejme, tiež nie je žiadne riešenie. Tieto nadnárodné organizácie nie sú napospol pomocné.

Jan Baránek: Ak nás niečo zabije, budú to aktivisticko-novinárski nohsledi. Boh ochraňuj Európu!
Boh ochraňuj Európu! Papagájujem to už dlho. Títo vymenení aktivisti nás privedú do krachu, chudoby, straty mobility. Už som to x krát povedal. NEDÁ sa normálne existovať a nerešpektovať zákony fyziky, alebo, ak chcete, v prípade LGBT…XYZ+++, aj... Čítať ďalej
07 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Európania sa boja, že americký protekcionizmus naláka ešte viac európskych podnikateľov a títo sa presídlia za more, do Ameriky. Nikto z nich nechápe podstatu toho gesta. Všetky peniaze prídu rozdeliť určitým, vopred vybraným firmám a korporáciám, o ktorých členovia americkej vlády dávno vedia a majú v nich investované peniaze. Takže keď tieto firmy dostanú spomínanú finančnú injekciu, ich investori z nej strčia väčšinu do svojich vlastných vreciek.

Pravda, niečo zostane pre plebs a pre drobných podnikateľov, aby nestratili motiváciu, ale to, čo dostanú bude obyčajný bagateľ. Vždy to tak bolo. Tí najväčší dostanú najviac.

Prezidentka Európskej komisie Von Der Leyenová sa vyjadrila, že Únia si nemôže dovoliť zostať pozadu a musí začať okamžite podporovať svoj vlastný „zelený“ priemysel. Americký nový zákon by inak vytvoril nespravodlivú konkurenciu, mohol by zničiť európske trhy a ohroziť dodávky kritického tovaru.

Obviňovala vojnu na Ukrajine, že spôsobila v Európe energetickú krízu a pritom si vôbec nevšimla, že vojna na Ukrajine nemá a nemala nikdy nič s európskou energiou spoločného. Za súčasnú krízu môžu všetky tie nezmyselné a zbytočné opatrenia proti COVIDu, nasledované samovražednými sankciami proti Rusku, ktoré celé zničenie európskeho obchodu a priemyslu spôsobili. EÚ sama sabotovala spustenie plynovodu Nord Stream 2 už v septembri 2021, kedy bol dokončený, čo bolo pol roka predtým, než ruské tanky vošli na Ukrajinu.

Leyenová môže za tú krízu poďakovať len sama sebe a potom tým, ktorí ju ako bábku vodia po európskom politickom javisku.

Je tu však vážny problém

Ak bude EÚ dotovať „zelený priemysel a zmenu klímy,“ tak tým sa otvorí celé peklo problémov. Zelený priemysel jednak nie je absolútne produktívny a nikdy nebude. To všetko sú nezmyselné fantázie miliardárov s hrošou kožou. Ako ďalšia, zmena klímy je zastierací názov pre veľkohubenie dobytka a genocídu ľudstva, pretože ako živé tvory vydychujeme oxid uhličitý, čím podľa týchto analfabetov ohrozujeme klímu. Dobytok tomu podľa nich ešte dodáva tým, že vypúšťa plyny.

Keď bude EÚ podporovať hlavne všetko zelené, potom nebudú podporovať výrobu potravín, pretože tá je v dnešnej dobe zatracovaná a démonizovaná skoro rovnako, ako ruský president Putin. Vlády si tajne želajú, aby sme hladovali. Určite tiež nedajú peniaze do výroby absolútne nutného spotrebného tovaru, do nákupu nafty pre nákladné autá, aby tento tovar mohli rozvážať. Nedajú peniaze do úplne nutných služieb a iných nevyhnutností.

Európska KATASTROFA! Naša životná úroveň je už pod úrovňou Číňanov! A BUDE HORŠIE
Čína v nedeľu oznámila, za aké ceny bude z Ruska nakupovať plyn nasledujúcich 30 rokov! Zatočila sa nám hlava a začali sme počítať, či už nie je priemerný Číňan bohatší, než priemerný Čech a Slovák. A ouha, je! Matovič, Heger, Čaputová, Fiala,... Čítať ďalej
06 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Takže všetka finančná pomoc bude úplne k ničomu, pretože pôjde na zlé miesta.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa zachovajú obdobne, ako ich americké vzory, ktoré teraz (rovnako ako predtým) kopírujú a dajú tieto peniaze do vopred vybraných podnikov, kde už majú európski byrokrati investované svoje peniažky... a tak ďalej.

Európska únia sa týmto spôsobom ešte viac (nesplatiteľne) zadĺži a hádajte, kto bude tie dlhy a následky ich nerozumného hospodárenia platiť?

Amerika vždy bohatla na vojnách

Vojny Amerike vždy pomohli. Nielenže si vyskúšali najnovšie zbrane, nakradli si suroviny, ktoré doma nemali a zaistili si k nim prístup aj naďalej, po skončení bojov. Prvá svetová vojna urobila zo Spojených štátov svetovú veľmoc a z Európy jej najväčšieho dlžníka.

Druhá svetová vojna bola hotová zlatá baňa. Vlaky a vlaky dokumentov z patentových úradov putovali do Ameriky, spolu s obsahom laboratórií a výskumných centier, nehovoriac o kultúrnych pamiatkach. A k tomu si ešte odviezli skoro 2 000 popredných nemeckých vedcov a vôbec im nevadilo, že boli fašisti. Wernher von Braun pracoval na vývoji zbraní stále ďalej, tak ako kedysi v Nemecku a s ním mnoho iných.

Spojené štáty vždy skúšali zničiť nemeckú ekonomiku, ale žiadna z týchto vojen to nebola schopná docieliť. Podarí sa im to tentoraz? Amerika dúfa, že áno, obzvlášť s podporou strany „zelených“, ktorú na tento účel potrebujú, aj keď nimi tak trochu opovrhujú.

Takže to vyzerá, že US vyprovokovali konflikt na Ukrajine zámerne, pretože očakávajú, že sa im opäť bohato oplatí a že im pomôže upevniť ich pozíciu svetovej veľmoci. To sa práve deje, na úkor ich európskych spojencov, ktorí týmto zväzkom a dodržiavaním jeho podmienok budú uvrhnutí do ešte horšej situácie a ešte väčšej biedy, než kedy predtým.

To, že si takéto zaobchádzanie nechajú európske štáty páčiť ukazuje, že akosi súhlasia so svojou pozíciou vazalov a netrúfajú si vystúpiť proti mocnejšiemu spojencovi, alebo skôr súperovi. To znamená, že sa necítia rovnocenní.

ODHALENIE BRITSKÉHO ŽOLDNIERA O ŠOKUJÚCEJ KORUPCII V UKRAJINSKEJ ARMÁDE
Západné médiá sa podelili o ďalší rozhovor so žoldnierom, ktorý sa vrátil z Ukrajiny a prezradil zaujímavé detaily o prebiehajúcom vojenskom konflikte. Britský „dobrovoľník“ Josef McDonald tvrdil, že veľa cudzích zbraní zmizne na Ukrajine skôr,... Čítať ďalej
07 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Európska únia je ku všetkému ochotná

Vo svojej podliezavosti  zašla Európska únia tak ďaleko, že zaradili nedodržiavanie sankcií proti Rusku medzi zločiny a dali ich na rovnakú úroveň ako terorizmus, obchodovanie s ľuďmi, alebo organizovaný zločin. Na rovnakej úrovni je aj obchod s nezákonnými drogami, obchod so zbraňami, falšovanie peňazí, pranie špinavých peňazí, pohlavné zneužívanie žien a detí, počítačové zločiny a korupcia. Už nevedia čo by urobili, aby udržali jednotlivé členské štáty na uzde a donútili ich dať prednosť smrti hladom, alebo zmrznutiu, než kúpiť z Ruska nejaký ten plyn, ropu, alebo čokoľvek iné.

Český Minister spravodlivosti, Pavel Blažek toto rozhodnutie chválil a vyjadril sa, že  „je to základný nástroj na zabezpečenie, že sankcie nebudú obchádzané.“  Snáď by mal ísť za takú nerozumnú reč príkladom a ako prvý zmrznúť. Zelenskyj by ho potom určite pochválil.

Vraj teroristický štát

Európska únia  práve odsúhlasila Vyhlásenie, kedy označili Rusko ako teroristický štát, čo sa stalo dva dni po tom, čo obdobné Vyhlásenie vydalo OSN. Aj keď je to naozaj iba symbolické gesto, ktoré z právneho hľadiska nemá žiadnu hodnotu, tak prečo niečo také OSN a EÚ robia? Čo tým chcú docieliť? Čo je ich zámer okrem propagandy, za účelom spojenia slova „terorizmus“ s názvom štátu „Rusko?“

Pätolízačské pobaltské štáty, Estónsko, Litva a Lotyšsko boli prvé, ktoré uznali Ruskú federáciu za teroristický štát. Správajú sa ako malé deti z 3. triedy, keď sa dokážu otvorene znepriateliť so svojimi priamymi susedmi, od ktorých pritom kupujú energiu.

Celých 8 rokov, od r. 2014 sa Európsky parlament zmieňuje o Rusku v spojení s inými teroristickými skupinami, ako je napr. ISIS, akoby boli jedni z nich. V jednom vyhlásení sa Výbor pre cudzinecké vzťahy vyjadril, že  „Nátlak propagandy na EÚ z Ruska a z islamských teroristických organizácií stále vzrastá...“  Neustále skúšali dávať Rusko do súvislosti s teroristickými skupinami len preto, že v tom čase bola Moskva v popredí bojov proti semenisku islamských džihádistov v Sýrii, na požiadanie presidenta Bashara Assada.

Tlaku USA už má väčšina sveta DOSŤ! Amerika prehráva...a s ňou aj Európa
Staré dobré časy, v ktorých sa Severná Amerika a západná Európa tešili stabilnému hospodárskemu rastu a vysokej miere zamestnanosti, sa už nevrátia. Časy, keď boli Európa a Severná Amerika bohaté a Ázia, Afrika, Blízky východ, Latinská Amerika a... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Washington tam zatiaľ tých istých džihádistov cvičil a vyzbrojoval, čo je takticky zamlčované. Vyhlásenie Ruska za teroristický štát však obracia celú situáciu úplne naruby a teroristami sa stáva ľudom zvolená sýrska vláda. Tým, že Rusko pomáhalo Sýrčanom odvrátiť útoky na civilné obyvateľstvo, ktoré vykonávali tí skutoční teroristi, vycvičení Amerikou, tak sú dnes Rusi vydávaní za teroristov!

Rovnako tak na Ukrajine, EÚ mala 8 rokov na to, aby zastavila výcvik ukrajinskej armády a ich vyzbrojovanie Západom. Vyzbrojovali a cvičili hlavne Azovcov, ktorí sú ozajstní teroristi a americký zákon výslovne zakazuje ich podporu. Celú tú dobu mohla EÚ vojne zabrániť, ale nič neurobili. A potom boli Azovci včlenení do ukrajinskej armády a z teroristov sa razom stali „bojovníci za slobodu.“

Aj keď rozhodnutia Európskej únie, vrátane sankcií, v skutočnosti nemajú právnu hodnotu, ani právomoc, z toho dôvody by nemali byť ani rešpektované. To, že sa podľa ich príkazov štáty riadia, je v skutočnosti veľmi podivné a snáď aj protizákonné.

Drahá, veľmi drahá EÚ

Pre Rusko je obvinenie z terorizmu riadna rana päsťou do tváre. Ako veľmi budú všetci túto krajinu ponižovať a pohoršovať len kvôli tomu, že vtiahli na Ukrajinu, keď kyjevské vedenie odmietlo vyjednávať? Koľko zloby a nenávisti ešte na Rusko EÚ vychrlí, než ten starý, otravný drak konečne vydýchne naposledy a zhynie?

Nič iné EÚ nečaká, však sa o to sama snaží zo všetkých síl. Najprv skúša zničiť ekonimuku svojich členských štátov a zároveň pripravuje všetkých občanov o peniaze, ak ešte nejaké majú. Potom bude postupne skúšať všetkých okradnúť o ten zvyšok čo ešte vlastní, udelí každému bagateľ štátnej pomoci, akurát tak na prežitie a máte tu Great Reset so všetkým, čo k tomu patrí. Great Reset – sen nedospelých a idiotických mozgov pedofilných psychopatov.

Jiří Paroubek: NOVÝ SVETOVÝ PORIADOK JE TU! A APETÍT Stoltenberga iba rastie
Apetít predstaviteľov NATO, konkrétne generálneho tajomníka Jensa Stoltenberga, ktorý len tlmočí americké záujmy, je podľa expremiéra ČR, Jiřího Paroubka, nesmierny. Paroubek vysvetľuje, prečo mainstreamové európske média nepripomínajú jeden z... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Sledujte budovu Európskeho parlamentu, zámerne postavenú ako imitáciu Babylonskej veže, pretože Európska únia sa považuje za novodobý Babylon a rovnako ako ten starý, rovnako tak zájde a potom ani pes po nej neštekne. Tá budova má stovky okien. A za každým z nich sedí aspoň jeden byrokrat, ktorý nerobí nič iné, než posúva papiere po stole a chodí dlhými chodbami, lajstra pod pazuchou, aby sa nepovedalo, že sa len fláka.

To všetko stojí peniaze, obrovské peniaze. Keď k tomu pripočítame, že to nie je jediná budova, patriaca vedeniu EÚ, tak by sme sa správne mali zhroziť nad tým príšerným utrácaním za tak málo produktívny a tak málo prospešný spolok. Pôvodne boli vytvorení kvôli uľahčeniu obchodu medzi štátmi, ale v skutočnosti robia pravý opak; robia medzištátny obchod ťažším, komplikovanejším, podliehajúcim oveľa väčšiemu množstvu zákazov a príkazov, než kedykoľvek predtým.

Keď prídete na hranice, stále tam stoja celé parky nákladných trajlerov, ktoré čakajú, až na ne dôjde rad a colná správa im odsúhlasí tovar, ktorý vezú, k prevozu ďalej. Takže – čo sa tu zmenilo? Vôbec nič!

Odpoveď z Ruska

Ako odpoveď  na obvinenie Ruska z terorizmu poslala ruská vojenská jednotka, zvaná Wagnerova skupina* Európskemu parlamentu kladivo, zamazané od krvi.

Niečo také je vážne, symbolické gesto, ktoré by nemalo byť brané na ľahkú váhu. Jevgenij Prigožin, vedúci Wagnerovej skupiny sa vyjadril, že je to správa pre tých, ktorí súhlasili so súčasným rozhodnutím EÚ, vyhlásiť Rusko za teroristický štát. Ďalej povedal, že na základe diskusie s vedúcimi dôstojníkmi Wagnerovej skupiny vyhlasuje Európsky parlament za rozpustený. EÚ sa im pomstila a pridala Wagnerovu skupinu na zoznam teroristov.

*Wagnerova skupina je súkromná organizácia, ktorá zamestnáva ruských žoldnierov a bojuje po boku ruského vojska na Ukrajine.

Jane Kaufman: LEN PRE SILNÉ POVAHY! Ukrajinský problém, Rusko, NATO a USA (VIDEO)
Práve bolo potvrdené, že Ukrajinci skutočne zabíjajú ruských vojnových zajatcov. Nie že by sme to nevedeli z minulosti. Už pred časom vyšlo na verejnosť, že Rusi, ktorí upadli do zajatia boli nielen vraždení, ale mnohí boli aj mučení. Tentoraz to... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Zlé časy pred nami

Dokonca aj presidentka  Európskej centrálnej banky, Christine Lagarde varuje, že Európu čakajú zlé časy. Podľa nej je ťažké určiť, ako sa zachová inflácia. Nie je to možné odhadnúť kvôli vysokým cenám energie a potravín. Tým pádom si nemôžeme myslieť, že inflácia už dosiahla svoj vrchol, čo by ju – ako povedala – prekvapilo.

Závisí to vraj všetko aj od toho, ako sa budú pohybovať platy. Z toho dôvodu bude nutné ešte ďalej zdvíhať úrokové sadzby, aby sme vrátili infláciu na 2%. Zvyšovanie úrokov zastaví ekonomický rast, pretože ceny pôžičiek budú príliš vysoké. Tu je potrebné sa pýtať: má zvyšovanie úrokových sadzieb vplyv na zníženie inflácie?

Zdá sa, že pani Lagarde nevie, o čom hovorí. Pri jej pozícii, prezidentky centrálnej európskej banky sú očakávané lepšie znalosti.

Pri inom rozhovore sa zmienila, že  „inflácia prišla odnikiaľ“.  Inflácia nechodí odnikiaľ, ale je niečím zavinená. Dnešní ekonómovia a odborníci ešte stále nevedia čo to je, čo spôsobuje infláciu, a tak tápu okolo a skúšajú to, či ono a vôbec nič z toho nefunguje. Mnohí si myslia, že inflácia je spôsobená tlačením príliš veľkého množstva peňazí, čo nemusí byť pravda.

Z môjho pohľadu ekonomického laika je inflácia spôsobovaná nedostatkom a následným šetrením. Keď je nedostatok, potom tí, ktorí majú žiadaný tovar, ich predávajú drahšie ako kedykoľvek predtým, pretože dobre vedia, že svoje peniaze dostanú. Títo ľudia sú väčšinou priekupníci, ktorí nič neprodukujú, iba prekladajú tovar z jednej hromady na druhú. Akonáhle štátne finančné úrady vidia, že niekde narastajú peniaze, skúšajú sa na ne dostať a zvýšia dane, alebo zavedú prídavné poplatky. Európska únia nedávno urobila to isté, pridali ďalšie dane tým, ktorí mali vyššie zárobky na energiách.

S vyššími daňami musí byť cena tovaru ešte vyššia, aby sa oplatilo ich predávať. Výrobcovia ťažko nesú zvyšovanie cien za materiál, ktorý potrebujú na výrobu. Dostávajú sa do finančných ťažkostí a kvôli vysokým úrokom si nemôžu požičať peniaze. Podniky začnú zatvárať, čo vyženie ceny tovaru (a na to viazané dane) ešte vyššie. Ľudia začnú šetriť a kupujú čo najmenej, pretože všetko je drahé. Peniaze neobiehajú, zostávajú zašité doma v matraci, pretože doba je neistá a potom dochádza k stagnácii. Stagnácia v čomkoľvek nie je dobrá. A tak ďalej.

PRAVDA SA DERIE NA POVRCH! Čokoľvek menšie ako nenávisť k Putinovi je VLASTIZRADA!
Demokrati z Washingtonu vám povedali, že je vašou vlasteneckou povinnosťou nenávidieť Vladimíra Putina. To nie je len návrh. Je to mandát. Čokoľvek menšie ako nenávisť k Putinovi je vlastizrada. Skonštatoval to vo svojom komentári austrálsky... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Napríklad, za Nixona došlo v Amerike k zmrazeniu nájmov. Žiadny domáci nesmel určitú dobu zvyšovať nájmy. Bol to nezmysel, samozrejme, a nebol na to najmenší dôvod. Keď toto obdobie skončilo, ceny nájmov vystrelili neuveriteľnou rýchlosťou hore a zrazu boli 5-násobne vyššie, pretože domáci sa báli, že Nixon, alebo niekto iný urobí niečo také znova. Mestám neušlo viac peňazí vo vreckách domácich a chceli z nich časť. Preto zvýšili dane z nehnuteľností, ktoré sú už také vysoké. Ľudia museli viac platiť za nájmy, potrebovali viac peňazí, vynútili si zvýšenie platov. Obchody videli, že ľudia majú viac peňazí, tak zdraželi tovar. Nič z toho už potom nikdy nešlo dole, na pôvodnú úroveň.

Lebo Putin

Lenže späť k pani Lagarde. Podľa nej, európsku infláciu spôsobil president Putin, ktorý sa neobhájiteľným spôsobom rozhodol k invázii do inej krajiny. Putin skúša spôsobiť chaos a zničiť čo najväčšiu časť Európy, čo môže. Vraj tiež spôsobil nedostatok energie.

Aha, takže to nebola Európska únia, ktorá Rusku zakázala dodávať plyn a ropu ich nezmyselnými sankciami, čomu Amerika pomohla zničením plynovodu. To bol Putin sám, ktorý je vinný! To neboli ukrajinskí banderovci, vrahovia a zločinci, ktorí ničili v Donbase čo mohli, to bol opäť Putin! Nefunguje vám kuchynský odpad alebo splachovanie? Za to môže jedine Putin!

A potom tomu dala Lagarde korunu, keď povedala, že „Každý, kto sa takto chová, musí byť riadený zlými silami.“ A dodala, že „Ruský prezident je chorý a je to strašidelná osoba. Je príliš informovaný, s blýskavými, mraziacimi očami.“ Nakoniec sa asi zahanbila za svoju otvorenosť a povedala, že by niečo také nemala vykladať, že je „iba centrálna bankárka.“

To je úroveň ľudí, ktorí vedú Európsku úniu. Pánboh s nami a zlé preč.

AUTOR: Jane Kaufman, zdroj: cz24news

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

PROBLÉMY EÚ začínajú narastať! Už nie je tajomstvo, že únia je PROTIDEMOKRATICKÉ, totalitné zriadenie
Dnes už by už nemalo byť žiadne tajomstvo, že Európska únia je proti-demokratické zriadenie. Už len samotná štruktúra celej organizácie, kde vedenie nie je volené, ale jednotlivé hlavné osoby sú vybrané z vopred určených kandidátov, ukazuje na to,... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik