Generál Viktorín ministrovi Naďovi: Prestaňte zavádzať o bezpečnosti nášho vzdušného priestoru. Slováci nie sú sprostí
04 | 12 | 2022 I Emanuel Orban

Minister obrany Jaroslav Naď klame a zavádza občanov bezduchými frázami o zaručení bezpečnosti našej krajiny.  Jeho slová sú totálne na smiech, nikto z triezvo uvažujúcich ho nemôže brať vážne - Generál Viktorín.

Pán minister správajte sa normálne ako chlap

Slovensko sa stane významným opravárenským  centrom vojnových zbraní. Na východnom Slovensku v Michalovciach má vyrásť stredisko údržby zbraní, ktoré Nemecko poskytlo Ukrajine.

Nemecko nám týmto rozhodnutím podľa generála Viktorína spôsobilo poriadny problém, ktorý výrazne môže ohroziť našu bezpečnosť.   

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) tento nápad víta s otvorenou náručou, najhoršie na tom však podľa Viktorína  je, že sa zahráva s bezpečnosťou slovenských občanov. Vyhlásenie tohto štátnika z polovice novembra, hovorí za všetko:

 „S výzvou na túto spoluprácu nás oslovila nemecká strana len relatívne nedávno – v septembri. Samozrejme, vzhľadom na vysokú kvalitu slovensko-nemeckých bilaterálnych vzťahov a tiež pretrvávajúcu naliehavosť podpory Ukrajiny naše tímy intenzívne pracovali na dohode, tak aby sme s opravami mohli začať čo najskôr. Pretože ruská agresia na Ukrajine nečaká, preto ani naša pomoc neznesie odklad.“ 

Práve na túto udalosť reaguje s obrovským znepokojením aj generál Jozef Viktorín.

V rámci svojej reakcie si kopne do ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO): Doštudujte si kedy je ohrozená bezpečnosť a kedy to prispieva obrannému priemyslu. Pomôžem Vám. Sú dve roviny posudzovania: vojnový konflikt a mierová doba. Aj toto vyjadrenie MO SR svedčí o absolútnej vojenskej negramotnosti. Či chcem alebo nechcem, tá negramotnosť sa plne dotýka ministra Naďa.“ 

Tu vyvstáva podľa generála množstvo dôležitých otázok. Jednou z nich je tá, prečo sa vojenská technika pre Ukrajinu neopravuje v samotnom Nemecku? Nemajú odborníkov? Nie je pravda, že nám nič nehrozí. Ak by nedajbože konflikt ďalej eskaloval, aj my by sme sa stali reálne nepriateľskou krajinou, čím by sme ohrozili bezpečnosť našich občanov, tvrdí Viktorín. 

Slová ministra obrany nemajú podľa Viktorína žiadnu výpovednú hodnotu.

Generál Viktorín konštatuje na záver: To, že je náš vzdušný priestor chránený, ako tvrdí MO SR, je len hra so slovami a ako tá ochrana funguje sme videli pri dopade ukrajinskej rakety na poľské územie. Preto prázdne slová nedôveryhodných vládnych politikov sú presvedčivé ako vláda sama." 

Nemeckí vojenskí mechanici sú už v Michalovciach, Slovensko vraj významne pomôže Ukrajine
A je to tu! Slovensko sa stane významným opravárenským centrom vojnových zbraní. Na východnom Slovensku v Michalovciach má vyrásť stredisko údržby zbraní, ktoré Nemecko poskytlo Ukrajine, informuje Pravda. Nemecko nám týmto rozhodnutím spôsobilo... Čítať ďalej
28 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik