Fico má DÔKAZY: Mikulec zobral stotisícový úplatok! (VIDEO)
02 | 12 | 2022 I Eka Balaskova

Na štvrtkovej tlačovej besede Roberta Fica (Smer-SD) a Tibora Gašpara odzneli nahrávky, o ktorých Fico hovorí, ako o kľúčových vzhľadom k možným trestným stíhaniam ako Romana Mikulca (OĽaNO), tak aj Daniela Lipšica (špeciálny prokurátor), či Igora Matoviča (OĽaNO). 

V úvode TB Fico prezentuje svoj názor, že "divadlo" s kauzou Gorila bolo vlastne odkaz pred hlasovaním o nedôvere Romanovi Mikulcovi pre jednu z koaličných strán, ktorej členovia by mohli hlasovať za odvolanie. Za pravdu mu dali aj stranícky kolega Ľuboš Blaha (Smer-SD) a Tomáš Taraba (Život-NS)

Dobre načasovaná Gorila

Robert Fico si myslí, že načasovanie gorily na štvrtkové ráno malo svoj presný zámer. 

"To, čo sa udialo zo strany NAKA nesie všetky prvky organizovanosti. Táto organizovaná skupina na čele s Mikulcom (OĽaNO) sa rozhodla, že dnes (vo štvrtok, pozn. red.) budú zabávať verejnosť aj nejakými inými trestnými vecami mysliac si, že to pomôže pánovi Mikulcovi," myslí si Robert Fico. 

Je to podľa neho základný odkaz pánovi Krajniakovi a strane Sme rodina. 

"Je to priame vydieranie poslancov Národnej rady, pretože jasne dali najavo Matovičovci poslancom strany Sme rodina, čo sa im môže stať, ak nebudú poslúchať blázna Matoviča a jeho sluhu Mikulca," tvrdí Robert Fico.

Taraba a Blaha mu dávajú za pravdu

Vo štvrtok sa odvolával Mikulec a ak ešte existuje nejaký poslanec, ktorý nemá jasno v tom, že NAKA pôsobí ako politická marketingová agentúra pár politikov, tak už to zrejme chápu aj tí s dlhším vedením, myslí si Taraba.

"Mafiánsky odkaz Krajniakovi - nič iné. Zase bude komando kukláčov čakať na výťah dakde v sídle Penty a zase z toho vyjdú ako úplní ťuťmáci. Lebo taký je plán. Miklošove a Dzurindove gorilie svinstvá sa nikdy nesmú dostať na verejnosť. Nezabúdajme - Mikloš je Čaputovej poradca. Ambasáda zariadi beztrestnosť, don´t worrym" píše Blaha

Taraba: NAKA pôsobí ako politická marketingová agentúra pár politikov
Témy, ktoré rezonovali komentuje Tomáš Taraba, poslanec NR SR, predseda strany ŽIVOT - NS. Vyjadril sa k odvolávaniu ministra vnútra Mikulca, aj k zrušeniu obvinenia advokáta Paru. "Zaujímave, že SaS ide pokladať vládu, ale dnes chýbali ich hlasy... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Na svete sú ďalšie nahrávky

Robert Fico prirovnáva dva prípady. Imreczeho, ktorý je obvinený z toho, že Kažimír mu dal úplatok a Romana Mikulca, ktorý úplatok vzal. Na tlačovej besede odznela nahrávka, podľa ktorej je minister vnútra Mikulec na tom podstatne horšie, ako Kažimír.

Odznela nahrávka rozhovoru medzi Branislavom Zurjanom (v tom čase šéfom NAKA) a Františkom Imreczem (v tom čase šéfom finančnej správy).

"Všimli ste si, ako potichúčky povedal tú poslednú vetu? Ja to zopakujem. Pilot je minister vnútra Mikulec, o tom nikto nepochybuje. Zurjan hovorí: Pilot zobral od Fera peniaze, toto mne povedal niekto iný. Na to Imrecze odpovedá, že on to nebol, kto mu peniaze dával. (...) Myslím si, že to bola stovka. Potichúčky, aby nebolo počuť," reprodukuje Robert Fico rozhovor.

"Dvaja dôveryhodní svedkovia - Zurjan a Imrecze hovoria, že minister vnútra bol zakomponovaný do korupčnej činnosti a zobral stotisíc eur úplatok. Prečo nie je Mikulec obvinený a zadržaný?" Pýta sa Robert Fico.

Nahrávka je komplexná

Tibor Gašpar upozorňuje, že nahrávka je dlhšia a obsahuje mnoho konkrétností. To pre prípad, keby niekto nadobudol dojem, že to len hovorí jedna osoba druhej a to je všetko.

"Tam sú pomenované konkrétne projekty, na ktorých sa to deje, sú pomenované ďalšie osoby, ktoré by o tom mohli vedieť, takže proces preverovania a vyšetrovania tohto prípadu mohol nastať okamžite," upozorňuje Gašpar.

Zadržali Haščáka, ODKAZ MAL VYSLAŤ ROMAN MIKULEC, služobníček Hamran vyťahuje strašné bomby
NAKA obvinila Haščáka, Bubeníkovú a ďalších za kauzu Gorila. Medzi obvinenými z nejakého čudného dôvodu chýba Mikloš a Dzurinda. A dokonca tam nefiguruje ani Krajniak? Čím to je? Pýta sa poslanec NR SR, Ľuboš Blaha (SMER - SD) a na sociálnej sieti... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Odznelo toho viac

V ďalšej časti nahrávky znie, že úplatky už sa na ministerstve vnútra rozdávali už počas pôsobenia Daniela Lipšica v r. 2011. Podľa nahrávky si vtedajší prezident Kiska zavolal šéfa Finančnej správy, kvôli daňovým podvodom a v závere Imrecze hovorí o Matovičovej "posadnutosti" Matoviča. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik