Taraba: NAKA pôsobí ako politická marketingová agentúra pár politikov
01 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Témy, ktoré rezonovali komentuje Tomáš Taraba, poslanec NR SR, predseda strany ŽIVOT -  NS. Vyjadril sa k odvolávaniu ministra vnútra Mikulca, aj k zrušeniu obvinenia advokáta Paru. "Zaujímave, že SaS ide pokladať vládu, ale dnes chýbali ich hlasy na zosadenie Mikulca," komentoval aj vyjadrenie strany SaS, ktorá zvoláva mimoriadne zasadnutie na vyslovenie nedôvery vláde.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie siedmim ľuďom minulý týždeň v stredu. Jaroslava Haščáka, Jiřiho Malchárka, Annu Bubeníkovu a ďalších dvoch mužov obvinili zo založenia zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Šéf Penty čelí tiež obvineniu pre obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, informoval Startitup!

"Jíří Malchárek a Anna Bubeníková sú okrem založenia zločineckej skupiny stíhaní aj pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a pre obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti," dodali v krátkej správe.

Zadržali Haščáka, ODKAZ MAL VYSLAŤ ROMAN MIKULEC, služobníček Hamran vyťahuje strašné bomby
NAKA obvinila Haščáka, Bubeníkovú a ďalších za kauzu Gorila. Medzi obvinenými z nejakého čudného dôvodu chýba Mikloš a Dzurinda. A dokonca tam nefiguruje ani Krajniak? Čím to je? Pýta sa poslanec NR SR, Ľuboš Blaha (SMER - SD) a na sociálnej sieti... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Taraba je presvedčený, že potom, ako sa zistil, že Fica s Kaliňákom, tak ako radu ďaľších pred nimi, stíhali nezákonne, chcú rýchlo tento fakt prekryť niečim epickým, veľkým, nech sa nehovorí dlho o nezákonnom stíhaní lídra opozície.

Pred odvolávaním Mikulca bolo podľa neho potrebné niečo veľké ohurujúce pred hlasovaním a tak sa verejnosť dozvedela, že NAKA opäť obvinila Haščáka.

"Toho istého Haščáka, ktorého už raz zobrali vtedy so 100 kukláčmi, ktorí sa tlačili v 4 výťahoch keď ho išli zobrať. V rýchlom zásahu im trvalo asi hodinu kým sa tam všetci vyviezli. Potom sa mu museli v mene štátu ospravedlniť, pretože by Slovensko platilo 16 miliónov eur odškodné za nezákonný postup," vysvetľuje Taraba.

Dnes sa odvolával Mikulec a ak ešte existuje nejaký poslanec, ktorý nemá jasno v tom, že NAKA pôsobí ako politická marketingová agentúra pár politikov, tak už to zrejme chápu aj tí s dlhším vedením, myslí si Taraba.

Poslanci Národnej rady (NR) SR ho vo štvrtok neodvolali. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 71 poslancov zo 143 prítomných, proti bolo 47, zdržali sa 23, dvaja nehlasovali.

AKTUALIZOVANÉ! A JE VYMAĽOVANÉ! Poslanci rozhodli o Mikulcovi!
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) ostáva vo funkcii. Poslanci Národnej rady (NR) SR ho vo štvrtok neodvolali. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 71 poslancov zo 143 prítomných, proti bolo 47, zdržali sa 23, dvaja nehlasovali. Za návrh na... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Opozičná SaS podá do Národnej rady (NR) SR návrh na vyslovenie nedôvery vláde, vyzbierala podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze.

Informovali o tom predstavitelia strany na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Šéf liberálov Richard Sulík vyhlásil, že vláda nedokáže riešiť problémy ľudí a že prestala bojovať proti mafii a korupcii.

"Koalícia dávno prestal bojovať proti mafii a proti korupcii. Toto vidí každý. Ak by sme teraz neurobili nič, v riadnych voľbách, o 15 mesiacov, sa práve Robert Fico (Smer-SD) vráti tak, že možno tie voľby vyhrá, lebo jeho najväčším podporovateľom je Igor Matovič (OĽANO). Toto je fakt, preto musíme niečo spraviť," povedal Sulík. Či už predčasné voľby, úradnícka vláda alebo iná nová koalícia 76 poslancov bude podľa jeho slov lepšie riešenia než súčasná vláda.

Taraba si myslí, že Sulík s Pellegrinim dali návrh na vyslovenie nedôvery vláde a citoval Sulíka, ktorý podľa neho povedal 3 scenáre:

1. Vznikne nová vláda s podporou 76 poslancov

2. Vznikne úradnícka vláda Zuzany Čaputovej

3. Pôjdu predčasné voľby, ktoré ale on verejne hovorí, že nechce.

"Takže pán Sulík, Slovensko chcú pád tejto vlády a predčasné voľby. Vašu progresívno-liberálnu vládu s Čaputovou alebo Kolíkovou na čele, nám neponúkajte ani ako možnosť. Zaujímave, že SaS ide pokladať vládu, ale dnes chýbali ich hlasy na zosadenie Mikulca," dodal Taraba.

DRSNÝ ODKAZ pre Eduarda Hegera!
Eduard Heger (OĽaNO), premiér SR uviedol, že nerozumie SAS. Kritizuje opozičnú SaS, ktorá podá do Národnej rady (NR) SR návrh na vyslovenie nedôvery vláde. Mladí SaS-kári majú pre premiéra Eduarda Hegera drsný odkaz! Opozičná SaS podá do Národnej... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Samosudca banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) odmietol obžalobu podanú prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na advokáta Mareka P. Dôvodom sú závažné procesné chyby. Rozhodnutie nie je právoplatné. 

Taraba je presvedčený, že súd zrušil obvinenie advokátovi Parovi pre porušenia jeho práv na obhajobu.

NAKA je podľa neho organizácia, ktorá najviac porušuje zákony na Slovensku.

"Hegerova vláda si za toto bezbrehé zneužívanie zaslúži pád a budem hlasovať za," dodáva.

TO BUDE KRIKU! Odmietnutá obžaloba na advokáta Mareka Paru
Samosudca banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) odmietol obžalobu podanú prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na advokáta Mareka P. Dôvodom sú závažné procesné chyby. Rozhodnutie nie je právoplatné.... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik