LEKÁRI POSTUPNE ŠTAHUJÚ VÝPOVEDE! Zoznam nemocníc, ktoré pokračujú v štandardnom režime
01 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) takmer všetci lekári stiahli svoje výpovede. Nemocnica preto pokračuje v štandardnom režime a bude poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu. Lekári z nemocníc v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) po schválení zvýšenia platov stiahli svoje výpovede. Správu aktualizujeme!

Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Eva Kliská. Výpovede podľa jej slov stiahli všetci okrem šiestich lekárov.

"Predstavitelia Lekárskeho odborového združenia v UNB nás informovali o tom, že lekári, ktorí u nás podali výpoveď, ju stiahli a späťvzatie výpovedí nám doručia ešte dnes. Zdá sa, že kríza je zažehnaná a pre nás to znamená, že prevádzka v nemocnici pokračuje v štandardnom režime a okrem neodkladnej zdravotnej starostlivosti budeme realizovať aj plánované výkony a ostatnú zdravotnú starostlivosť," uviedla pre TASR Kliská.

Vláda a lekárski odborári podpísali v stredu na Úrade vlády SR memorandum, ktoré rieši požiadavky lekárov v hromadných výpovediach. Obe strany veria, že je to začiatok spolupráce a krok k lepšiemu zdravotníctvu na Slovensku. Parlament krátko pred podpísaním memoranda schválil zvýšenie platov lekárov.

Lekári z nemocníc v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) po schválení zvýšenia platov stiahli svoje výpovede

TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

"Vďaka tomu budeme aj naďalej schopní od polnoci (1. 12.) poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu. Nemocnice na území ŽSK tak budú fungovať v normálnom režime, vrátane plánovaných výkonov a ostatnej zdravotnej starostlivosti," doplnila hovorkyňa ŽSK.

Vláda a lekárski odborári podpísali v stredu na Úrade vlády SR memorandum, ktoré rieši požiadavky lekárov v hromadných výpovediach. Obe strany veria, že je to začiatok spolupráce a krok k lepšiemu zdravotníctvu na Slovensku. Parlament krátko pred podpísaním memoranda schválil zvýšenie platov lekárov.

AKTUÁLNE! NAKA obvinila Jaroslava Haščáka a ďalších!
Podľa informácií, ktoré zverejnila stránka Startitup vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil celkovo 7 ľudí! Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie siedmim ľuďom minulý týždeň v stredu. Jaroslava Haščáka, Jiřiho... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pediatrické oddelenie Liptovskej nemocnice s poliklinikou (LNsP) v Liptovskom Mikuláši od štvrtka takmer po troch týždňoch obnovuje prevádzku

Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová.

"Na pôrodníckom oddelení pokračujeme v rekonštrukcii a vytvorení bezpečného miesta pre deti, ktoré musia byť hospitalizované," dodala hovorkyňa.

Poskytovanie zdravotnej starostlivosti na detskom oddelení v LNsP pozastavili od 11. novembra tohto roka. Lacová vtedy uviedla, že k tomu došlo z prevádzkových dôvodov, keďže rekonštruujú pôrodnícke oddelenie. "Počas prác na obnove oddelenia považujeme za dôležité zachovať bezpečnosť a ochranu pre matku a dieťa," vysvetlila.

Modernizáciou priestorov pôrodnice podľa hovorkyne dôjde k zvýšeniu komfortu a kvality poskytovaných služieb pre matku a dieťa. Rovnako má dôjsť k zlepšeniu služieb pre obyvateľov.

Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach bude naďalej poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu

Všetkých 55 lekárov, ktorí podali výpovede, ich v stredu (30. 11.) stiahlo. Informovala o tom NsP na sociálnej sieti.

"Pacienti tak už nemusia mať obavu, že od 1. decembra bude ohrozená zdravotná starostlivosť v našom zariadení. Plánované operácie pokračujú podľa programu - objednávkového kalendára," uviedla nemocnica.

Vedenie nemocnice aktuálne podľa nej garantuje svojim pacientom bezproblémové poskytnutie kompletnej zdravotnej starostlivosti.

Výpovede podala v bojnickej nemocnici približne tretina lekárov z celkového počtu, a to vrátane doktorov z oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny. Zdravotnícke zariadenie tak nevedelo garantovať plánované i akútne operačné programy, problém avizovalo i pri poskytovaní bežnej zdravotnej starostlivosti.

ZÁZRAK SKUTOČNOSŤOU! Poslanci museli schváliť vyšší plat aj niekomu inému, ako SAMI SEBE! A strhol sa boj
Lekárski odborári si zobrali viac, ako mali. Vyhlásil to šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš v reakcii na schválenie navýšenia platov lekárov v parlamente. Návrh bol výsledkom rokovania vlády s Lekárskym odborovým združením (LOZ). "Z... Čítať ďalej
30 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

V Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici stiahli v stredu (30. 11.) výpovede všetci lekári. TASR o tom informoval riaditeľ nemocnice Igor Steiner.

"V NsP Považská Bystrica stiahlo v stredu výpovede všetkých 33 lekárov, zdravotnú starostlivosť poskytuje nemocnica bez obmedzení," doplnil Steiner.

Zadržali Haščáka, ODKAZ MAL VYSLAŤ ROMAN MIKULEC, služobníček Hamran vyťahuje strašné bomby
NAKA obvinila Haščáka, Bubeníkovú a ďalších za kauzu Gorila. Medzi obvinenými z nejakého čudného dôvodu chýba Mikloš a Dzurinda. A dokonca tam nefiguruje ani Krajniak? Čím to je? Pýta sa poslanec NR SR, Ľuboš Blaha (SMER - SD) a na sociálnej sieti... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Všetci lekári v Ľubovnianskej nemocnici stiahli svoje výpovede. Pre TASR to potvrdil riaditeľ Peter Bizovský s tým, že nemocnica tak pokračuje v prevádzke v štandardnom režime.

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove bude od soboty (3. 12.) poskytovať úplnú zdravotnú starostlivosť. Výpovede stiahli všetci 144 lekári a nastúpili do práce. Pre TASR to potvrdil riaditeľ nemocnice Ľubomír Šarník.

Takmer všetci lekári v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice stiahli svoje výpovede.

VLÁDA UŽ MÁ JASNO, Slovensko je unikátne! TAKTO STÚPNU CENY ENERGIÍ
Domácnostiam by sa v budúcom roku mala cena plynu zvýšiť o 15 %, cena elektriny sa nezmení. O 15 % vzrastie aj cena tepla. Na štvrtkovej tlačovej konferencii po rokovaní vlády o tom informoval premiér Eduard Heger (OĽANO). "V roku 2023 zostane... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová podpíše pravdepodobne vo štvrtok (1. 12.) legislatívu, ktorá má priniesť vyššie platy lekárom aj zmeny v odmeňovaní zdravotníkov. Pre TASR to uviedol jej hovorca Martin Strižinec. Odôvodnil to tým, že podpísať zákon môže až vtedy, keď ho doručia do prezidentskej kancelárie.

"Zákon môže podpísať, až keď bude do Kancelárie prezidenta doručený z NR SR", povedal pre TASR Strižinec.

Šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský po schválení zákona v parlamente uviedol, že dúfa v podpis prezidentky ešte počas stredy.

Poslanci v stredu schválili zvýšenie platov lekárov. Zároveň prijali i pozmeňujúci návrh, ktorým sa zmení doba odmeňovania za odpracované roky praxe aj ostatným zdravotníkom. Predĺži sa z 20 na 30 rokov. Plénum odsúhlasilo i zmeny z výborov týkajúce sa vzdelávania zdravotníkov.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik