Zlomí platforma OĽaNO krk Igorovi Matovičovi?
01 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Schválenie zákona roka o štátnom rozpočte je ešte vo hviezdach. Menšinovej koalícii v Národnej rade chýbajú štyria-piati poslanci. Nakoniec nemusí stačiť ani „presvedčiť“ opozičných poslancov z extrémistických kruhov. Poslušnosť totiž vypovedala desiatka poslancov priamo z klubu Matovičovho hnutia OĽaNO.

Komentár Igora Daniša, "Podrazia Matoviča vlastní?" zverejnený v denníku Pravda prinášame v plnom znení.

Ide o členov Občiansko-demokratickej platformy, ktorá vznikla na začiatku októbra po konfrontačných vyhláseniach Igora Matoviča voči novinárom v parlamente. Nejde o žiadne známe mená. Hádam okrem bývalého redaktora RTVS Kristiána Čekovského, aktivistku Moniku Kozelovú či donedávna neznámeho, dnes slávneho „hackera“, spojára, Róberta Haláka, ktorý vyradil na dva týždne z prevádzky Národnú radu.

Jiří Paroubek: NOVÝ SVETOVÝ PORIADOK JE TU! A APETÍT Stoltenberga iba rastie
Apetít predstaviteľov NATO, konkrétne generálneho tajomníka Jensa Stoltenberga, ktorý len tlmočí americké záujmy, je podľa expremiéra ČR, Jiřího Paroubka, nesmierny. Paroubek vysvetľuje, prečo mainstreamové európske média nepripomínajú jeden z... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Doteraz platforma „spala“

Hoci prebehla správa, že by jej členovia radi vymenili na čele OĽaNO Igora Matoviča za Eduarda Hegera, je to skôr prianie z ríše snov. Nie sú totiž ani členovia dnes „až“ 50-členného OĽaNO, najsilnejšej politickej strany v NR SR. Navyše sú to poslanci dosadení na volebnú kandidátku hnutia za Zmenu zdola Jána Budaja. A ten by mal byť aj duchovný líder platformy.

Budajova desiatka poslancov čakala na svoju šancu. Za zdvihnutie ruky pri zákone o štátnom rozpočte si dali dve podmienky: doplnenie výdavkových limitov a kompenzovanie výpadkov v rozpočtoch samospráv spôsobených rodinným balíčkom priamo financmajstrom Matovičom. Platforma, ktorá sa pôvodne štylizovala ako „pomoc hnutiu OĽaNO“, tak ohrozuje samotné prežitie vlády.

Jej členovia dobre vedia, že Matovič veľké zmeny v rozpočte neurobí. O čo im teda ide? Chcú sa iba zviditeľniť? A vyššiu politickú cenu zobchodovať prestupom do perspektívnejšej politickej strany (naďalej budú podporovať vládu)? Alebo odídu z OĽaNO a koalícia sa úplne rozpadne? Bola by to irónia dejín, že Matoviča by položil Budaj rovnako ako v roku 1994 Mečiara. Nechajme sa prekvapiť.

Maroš Žilinka JASNE A OSTRO ODBORNÍKOM Trestného poriadku!
Generálny prokurátor Maroš Žilinka sa vyjadril k verejne a mediálne prezentovaným tvrdeniam o tom, že sa aplikáciou § 363 a nasl. Trestného poriadku stavia do pozície sudcu, zasahuje do nezávislosti súdu, ohrozuje právny štát či znižuje dôveru v... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik