Heger a Fico si hudú svoje! Našli sa aj zbabelci? Reakcie na neodvolanie Mikulca
01 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Skutočný dôvod, pre ktorý opozícia pravidelne poľuje na ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), je strach o svoju slobodu a beztrestnosť. Vyhlásil to premiér Eduard Heger (OĽANO) na sociálnej sieti po hlasovaní o návrhu na odvolanie Mikulca. Zdôraznil, že vláda robí konkrétne kroky na riešenie nelegálnej migrácie a pomáha chrániť vonkajšiu hranicu schengenu. Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico zopakoval, že minister vnútra nezvláda svoju funkciu.

"Opoziční poslanci chceli odvolať Romana Mikulca za prácu, ktorú európski lídri oceňujú. K nelegálnej migrácii pristupujeme s plnou vážnosťou a prichádzame s konkrétnymi návrhmi," povedal premiér. Riešenie nevidí v obmedzení pohybu cez schengenské hranice. Zdôraznil, že problém nelegálnej migrácie je celoeurópsky.

"Namiesto teatrálnej výstavby plota na hraniciach a strašenia moslimskými komunitami a mešitami, ako to robili Fico s Kaliňákom, my robíme konkrétne kroky pre ochranu hraníc," podotkol.

Prezidentka "recykluje" šaty. Je to v poriadku? (GALÉRIA)
Výzor prezidentky Zuzany Čaputovej protokolisti hodnotia často, čo je primerané k jej funkcii. Najnovšie zaujala modrými šatami, v ktorých bola neprehliadnuteľná. Neušlo im však, že prezidentka šaty "recykluje". Je to v poriadku, alebo sa tým... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Fico zopakoval, že Mikulec je podozrivý z korupcie i z iných trestných činov, nezvláda funkciu a je v nej len preto, že ho potrebuje líder OĽANO Igor Matovič. Mikulec podľa jeho slov ostal vo funkcii iba preto, lebo ho podržali poslanci SaS.

Priamo je za to podľa neho zodpovedný predseda SaS Richard Sulík s jeho "vajatavou" politikou. Ak by návrh na odvolanie podporili zvyšní poslanci SaS, ktorí boli prítomní, bol by podľa Fica dostatok hlasov na jeho odvolanie. Myslí si, že SaS sa len hrá na opozičnú stranu.

Osud Mikulca závisel podľa lídra mimoparlamentného Hlasu-SD Petra Pellegriniho od dvoch klubov, a to SaS a Sme rodina.

"Ani jeden, ani druhý nenašli odvahu, aby v plnej miere podporili odvolanie ministra," povedal. Pri SaS je to podľa neho o to zvláštnejšie, keďže chceli byť razantnou opozíciou.

Von der Leyenová vyvolala KONFLIKT s Ukrajinou! A RIADNY...Iba omylom?
Predsedníčka Európskej komisie zverejnila video, v ktorom skonštatovala: "Odhaduje sa, že do tejto chvíle zahynulo 20 tisíc ukrajinských civilných občanov a 100 tisíc príslušníkov ozbrojených síl." To okamžite vyvolalo diplomatickú búrku... status... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik