Farkašovský TVRDO: SaSka špiní do hniezda, v ktorom si roky hovela
02 | 12 | 2022 I Eka Balaskova

Novinár a bývalý poslanec (SNS) Karol Farkašovský reaguje na štvrtkové vyhlásenie SaS, v ktorom liberáli oznámili, že sa pokúsia odvolať vládu Eduarda Hegera. "Keby nám nebolo do plaču, tak by sme sa veru aj schuti zasmiali. Z politicky kaskadérskych kúskov verbálne „tvrdo opozičných“ SAS – károv normálnemu občanovi naskakuje husia koža," konštatuje novinár.

Richard Sulík sa vyjadril, že čokoľvek bude lepšie, ako aktuálna vláda. Návrh SaS svojimi podpismi potvrdili aj poslanci okolo Petra Pellegriniho. Podpisy majú liberáli vyzbierané, "na rade je predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ktorý musí schôdzu zvolať do 7 dní od odovzdania návrhu.

Potrebné podpisy už majú

Sulík pripomenul, že SaS chcela byť po odchode z koalície konštruktívnou opozíciou, podporovala vládne návrhy a chcela dať vláde Eduarda Hegera (OĽaNO) šancu.

"Žiaľ, táto vláda stratila dôvod na existenciu, táto vláda škodí celému Slovensku. Čo akcia, to fiasko," podotkol. Hovorí o hanbe a rozdeľovaní spoločnosti. Poukázal na to, že koalícia neodkázala zmeniť paragraf 363 Trestného poriadku, na ohrozenie čerpania financií z plánu obnovy, problémy pri rokovaní vlády s lekármi či na nezvládnutú migračnú krízu. Nemohlo chýbať ani pripomenutie hrozby návratu Roberta Fica k moci a že najväčším podporovateľom Ficovho návratu je Igor Matovič (OĽaNO).

SaS má toho dosť! Richard Sulík oznámil, čo urobia!
Opozičná SaS podá do Národnej rady (NR) SR návrh na vyslovenie nedôvery vláde, vyzbierala podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze. Informovali o tom predstavitelia strany na štvrtkovej tlačovej konferencii. Šéf liberálov Richard Sulík vyhlásil,... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Stratili pamäť

Farkašovský píše, že husia kože občanovi nenaskakuje z akéhosi obdivu voči SaS. 

„Obdivuhodná“ je ich politická slizkosť, strata pamäte, snaha masírovať verejnú mienku a vehementne sa dištancovať od vládnej koalície. Tá je zrazu najhoršia, neschopná, korupčná, odrazu stratila dôvod na existenciu a škodí celému Slovensku. A treba ju odvolať. Trvalo to síce dlho, ale nastalo osvietenie. Nie však odpustenie. Ale aspoň v tomto hodnotení máte úplnú pravdu," uznáva drobné plus novinár.

Nevyvlečú sa z toho

"Lenže milí SaS-kári - a k nim prebehnuvší a profitujúci utečenci z iných politických strán a straničiek – vy všetci do jedného ste nezmazateľnou súčasťou práve tejto vládnej koalície, ktorú teraz až neuveriteľne ukrutne kritizujete. Všetci do jedného ste sa podieľali na koaličných kotrmelcoch, kotúľoch a atómovkách. Už sa nepamätáte ???? Takmer tri roky," pripomína Farkašovský.

Milan Uhrík: Vyfasujú RAZ vojaci dúhové vlajočky? (VIDEO)
Predseda hnutia Republika a europoslanec Milan Uhrík nedávno hlasoval proti označeniu Ruska za teroristický štát. Vyjadruje sa prevažne k migračnej kríze ktorú by jednoznačne riešil uzavretím schengenského priestoru. Nevyhol sa však ani... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Plno prázdnych fráz

Teraz SaS podľa Farkašovského "kydá špinu do vlastného hniezda", v ktorom im celé roky bolo dobre. Podľa neho však len šikovne klamali telom a hovorili prázdne frázy bez akejkoľvek váhy.

"Chýbali skutky. A bez nich sa politika nedá robiť. Neboli ste schopní odvolať ani jedného ministra, neboli ste schopní prinútiť financmajstra Matoviča k nijakému ústupku, neboli ste schopní presadiť nič, čo by za vami zostalo. A keď to nazveme pravým menom - boli ste tak trochu opoziční v koalícii. Ale opoziční iba naoko aby to nebolo príliš nebezpečné a nebolelo. Hoveli ste si v tom zvláštnom blaženom stave ako – trochu tehotní. Nechali ste si skákať po hlave," vyčíta Farkašovský liberálom.

Tam však nekončí, pretože ich obviňuje, že boli poddajní a bez chrbtovej kosti. Líder SaS si nechal nadávať do idiotov, opakovane a verejne.

Nestačilo vziať varešku do ruky

"No nevydalo. Skúšali ste to všelijako, ale vždy submisívne. Nepomohla ani pizza piecka. Skrátka, boli ste súčasťou toho – čo minister zahraničných vecí Káčer nevedomky a neslušne ale veľmi presne nazval – mrdníkom A túto pečať si aj pri svalnatých rečiach o odvolávaní neschopnej vlády ponesie SaS so sebou – a navždy," uzatvára Farkašovský.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik