Životná herecká rola Juraja Šeligu v priamom prenose! (VIDEO)
30 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Juraj Šeliga (Za ľudí), poslanec parlamentu zverejnil na sociálnej sieti video, v ktorom zahral svoju životnú rolu. Tie gestá, tá mimika, tá haptika, celá neverbálna komunikácia je priam neuveriteľná. Komu adresoval slová, ktoré predniesol?

"Pani prezidentka Čaputová je čas konať," vyzýva Juraj Šeliga k práci prezidentku Zuzanu Čaputovú.

"Podajte, prosím, disciplinárny návrh na Maroša Žilinku. Pán Žilinka nemá čo robiť vo svojej funkcii. Jeho kroky ohrozujú právny štát," vysvetľuje.

Generálna prokuratúra (GP) SR zrušila obvinenie šéfa Smeru-SD Roberta Fica a ďalšej trojice osôb z kauzy Súmrak o 30 minút po tom, ako sa prezidentka Čaputová obula v Správe o stave republiky do opozície, konkrétne do strany SMER - SD.

Dôvodom zrušenia obvinenia boli zistené porušenia ustanovení Trestného poriadku. 

O návrhoch obvinených rozhodoval prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera v mene generálneho prokurátora.

O zrušení obvinenia informoval samotný GP SR Maroš Žilinka, ktorý tiež uviedol, že prvý námestník zrušil obvinenia štvorice obvinených a uznesenie o začatí trestného stíhania pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

V kauze Súmrak boli obvinení expremiér Robert Fico a bývalý ministra vnútra Roberta Kaliňáka zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Okrem nich boli obvinení aj policajný exprezident Tibor Gašpar a nitriansky podnikateľ Norberta Bödör.

Erik Kaliňák: Spravodlivosť zvíťazila a médiá smútia
Rozhodnutie GP dáva podľa Igora Melichera, mladého sociálneho demokrata Slovensku nádej, že aj počas režimu Matoviča a Lipšica spravodlivosť stále žije. Erik Kaliňák je presvedčený, že spravodlivosť zvíťazila a médiá smútia. Generálna prokuratúra... Čítať ďalej
30 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik