ROZKLAD EÚ SA PRÁVE ZAČAL!
30 | 11 | 2022 I Tibor Malý

Niekto sa tu zahráva s ohňom. Kto? Maďarsko, alebo Európska únia a jej politici? Ťažko povedať, pretože to, ako to celé dopadne ukáže až čas. Isté však je, že niekto bude musieť ustúpiť. Možné je však aj to, že po Veľkej Británii opustí EÚ aj jej ďalší člen – Maďarsko. Na celú situáciu zareagoval krátkym statusom náš europoslanec a šéf hnutia Republika Milan Uhrík.

Čože sa to vlastne deje na to „krásnom“ európskom nebi? Nuž to, že Európska komisia požiadala o zablokovanie vyplatenia 7,5 milióna eur Maďarsku zo štrukturálnych fondov Európskej únie pokiaľ Budapešť nesplní podmienky, ktoré dostal. Týkajú sa trvajúcich nedostatkov v boji s korupciou a pri kontrole verejného obstarávania. Maďarské reformy nie sú podľa exekutívy Únie dostatočné. Svojím rozhodnutím zrejme poriadne rozhnevala nielen samotných Maďarov, ale pobúrila aj Slovákov.

Je pravda, že sme vstupovali do úplne inej EÚ

„Eurokomisia požiadala o zablokovanie fondov pre Maďarsko. Viktor Orbán musí zareagovať odvetne. Rozklad EÚ sa práve začal!“ napísal v krátkom statuse Milan Uhrík. Bokom ale nezostali ani diskutujúci Slováci, ktorí sa veru poriadne rozohnili. „Už včera bolo neskoro! Už aj my aby sme boli z tej hroznej Lajnovej skupiny vonku,“ skonštatovala Viery Bv. „Také EÚ, aké je teraz, je zbytočné a pravdu povediac škodlivé. Menšie zlo je vystúpiť z tohto reich spolku,“ pridal Ján Benedik.

„Čo čakali od Lajnovej! Je to jedná neschopná politička, ktorú treba čo najskôr odvolať, ak aj zatvoriť za tie ekonomické straty EÚ!“ myslí si Milan Ruček. „Tak takto vyzerá prvý diktát a nie demokracia a samostatne rozhodovanie štátov. Okamžite treba vystúpiť... Jednak aj preto, že všetko nasvedčuje tomu že budeme zatiahnutí do 3. svetovej vojny,“ dodáva Milan Skala. „Nech sa to už rozpadne a vládne zdravý rozum. Aj bez únie je možný život a nie vykorisťovanie štátov...,“ napísal v diskusii Martin EM.

EÚ chce ZHABAŤ majetok ruského štátu! TAKÉ JEDNODUCHÉ?
Európska komisia (EK) zašla v oblbovaní vlastných občanov a v propagande už naozaj ďaleko! Chce totiž v stredu predstaviť možnosti, ako zhabať majetok ruského štátu a oligarchov a potrestať aj touto cestou Rusko za vojnové zločiny páchané na... Čítať ďalej
30 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

„Je pravdepodobné, že EÚ sa nikdy nerozpadne, západné štáty budú zrejme držať pohromade, prípadne len nejaké štáty čo majú pud sebazachovania, tak poopúšťajú tento podarený spolok. A ako nám všetkým mohlo byť spolu dobre, keby ambície kolonizátorov neboli až tak veľké,“ myslí si Radoslav Tore.

„Už zajtra bolo neskoro. Pán Orbán, držím palce, aj my steme takého premiéra,“ odkazuje do Budapešti Pavel Mazáček.

„Takto to vypadá keď EÚ začínajú ovládať progresívci a dúhové pokolenie, ďakujeme Ursula!!!“ odkuje zase do Bruselu Milan Rapan.

„Aká sprostá musí byť táto únia dekadentov, keď útočí na Maďarsko (a tiež Poľsko), ktoré by mala chcieť mať na svojej strane proti vonkajším nepriateľom. A to len kvôli LGBT ideológií,“ krútil hlavou Filip Radosa.

„Držím palce Maďarom, to treba aj u nás!!!! Zablokovať sku*venú EÚ, ktorá nás priviedla do biedy a zotročenia!!!“ nedal si servítku pred ústa Ľuboš Gajdoš.

„Je pravda, že sme vstupovali do úplne inej EÚ,“ upozorňuje Marián Musil.

Premiér je ZNECHUTENÝ z Fica! Rozoštvávači vo vlastnej strane mu však NEVADIA!
„Líder zloby a rozvratu. Robert Fico sa môže opäť hanbiť,“ napísal hneď na úvod svojho príspevku na sociálnej sieti premiér Heger v reakcii na výroky šéfa opozičného Smeru-SD. Ten sa totiž vyjadril k prejavu prezidentky Čaputovej, že to, „čo... Čítať ďalej
30 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik