Šokujúca požiadavka Kulebu, ktorý útočí na Orbána!
29 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Čokoľvek si prečítate v oficiálnych médiách, Ukrajinci neprechovávajú voči Maďarom žiadne nepriateľstvo," zdôraznil ukrajinský minister zahraničia pre Politico a dodal, že krajiny NATO naliehavo potrebujú zvýšiť výrobu zbraní.

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba pre Politico povedal, že krajiny NATO naliehavo potrebujú zvýšiť výrobu zbraní. Bez takéhoto úsilia "nebudeme môcť vyhrať - je to také jednoduché," povedal minister zahraničných vecí.

Bez investícií do výroby viacerých zbraní sa podľa Kulebu na bojisku dlhodobo vyhrať nedá

„Kým zvádzame dnešné bitky, musíme myslieť na to, ako budeme bojovať zajtrajšie bitky,“ zdôraznil minister.

Krajiny NATO podľa neho „musia začať vyrábať potrebné zbrane už dnes".

V utorok a stredu sa v Bukurešti zídu ministri NATO, ktorých program by mal zahŕňať, ako lepšie podporiť Ukrajinu, uvádza Politico.

„Keď som sa naposledy zúčastnil na stretnutí ministrov NATO, prišiel som s tromi požiadavkami: zbrane, zbrane a zbrane,“ zaspomínal Kuleba.

A Dodal: "Tentoraz budem konkrétny, potrebujeme protivzdušnú obranu, tanky a výrobné linky".

Kuleba sa venoval aj problematickému vzťahu medzi Ukrajinou a susedným Maďarskom.

Viktor Orbán podľa neho „...hrá svoju vlastnú hru s Európskou úniou a niekedy využíva Ukrajinu ako rukojemníka tohto vzťahu“.

Minister poslal odkaz bežnému maďarskému ľudu:

"Čokoľvek si prečítate v oficiálnych médiách, Ukrajinci neprechovávajú voči Maďarom žiadnu nevraživosť. Boli sme priatelia, sme priatelia a budeme priateľmi," povedal.

„Túto vojnu však musíme vyhrať a je v záujme Maďarska, aby vyhrala Ukrajina,“ trval na svojom Kuleba.

Právnik Weis: Teraz je tá jedinečná príležitosť konať. Využite ju! PETÍCIA NA VYVODENIE ZODPOVEDNOSTI VOČI VON DER LEYEN
"Slovenskí politici robia len to, čo im nariadi diktát od nevolených vrcholných predstaviteľov Európskej únie. Vzoprieť sa boja," tvrdí vo svojom blogu právnik Peter Weis. Združenie za zdravú a spravodlivú spoločnosť pristupuje preto k nasledovnému... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik