Šutaj Eštok NALOŽIL RTVS! Čo je moc, to je moc! Reklama obvinenému KAJÚCNIKOVI?
25 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Ako sa kriví spravodlivosť v politickom procese! Najprv PR vo verejnoprávnej televízii  a potom ochrana od čurillovcov, aby si to vtáčik náhodou nerozmyslel. Takto vidí zaobchádzanie s kajúcnikom Františkom Imreczem opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD). 

František Imrecze viedol Finančnú správu (FS) SR v rokoch 2012-2018. Po odchode z funkcie bol obvinený vo viacerých kauzách, aby sa z neho stal jeden z mediálne známych a políciou často využívaných "kajúcnikov". 

Imrecze najskôr ako obvinený, neskôr ako kajúcnik figuroval vo viacerých kauzách, ešte vo februári tohto roku ho poslanec Matúš Šutaj Eštok označil za jedného z "univerzálnych udavačov".

A na budúci týždeň pokračuje kauza Mýtnik. Vystúpiť majú Lipšicovi a Matovičovi celebritní kajúcnici Imrecze a Suchoba. "Tí istí, ktorí ešte stále nie sú obvinení za prepranie ukradnutých 18 miliónov eur na DPH z daňového úradu v Nitre. A pozrite sa koľko zázračných náhod sa začne diať pár dní pred ich výpoveďami voči vláde nepohodlným osobám," upozorňuje aj dnes Šutaj Eštok a vymenúva podivnosti v súvislosti s Imreczem.

  • Imrecze ide večer do RTVS na rozhovor s Vagovičom
  • Polícia nájde Imreczemu pod autom na viditeľnom mieste amatérsky namontované údajné zariadenie GPS
  • Prokurátor znovu obviní Kažimíra na základe Imreczeho výpovede napriek tomu, že GP už v minulosti povedala, že je to nezákonné

Zdroj: FB/MŠE

Pýtate sa prečo?

Vysvetlenie je podľa opozičného poslanca možno jednoduché. "Najprv zločincovi Imreczemu urobia PR v televízii, kde prednedávnom musel skončiť redaktor za to, že pustil prejav predsedu opozičnej strany Fica. Potom ho čurillovci zoberú pod vlastnú ochranu, aby si to vtáčik náhodou nerozmyslel a spieval podľa nôt, ktoré mu dali. Záleží im na tom, aby nedochádzalo k rozporom v jeho výpovediach tak, ako sa to na súde stalo s ďalším kajúcnikom Bernardom Slobodníkom, ktorý sa zamotal do vlastných klamstiev a odmietol odpovedať na ďalšie otázky obhajoby," vysvetľuje manévre RTVS a NAKA politik.

A nakoniec podľa hlasáka znova protizákonne obvinia Kažimíra, lebo ide o politický proces a zase treba hodiť kus špiny na opozíciu. "Doslova čítankový príklad ako sa dá kriviť spravodlivosť," uzavrel Šutaj Ešok.

Začíname byť NESVOJPRÁVNY štát? Vzdušný priestor, zdravotníctvo...čo ešte dáme na starosť susedným štátom? (VIDEO)
Vďaka Matovič! Po vzdušnom priestore odovzdáme do rúk okolitých štátov už aj zdravotnú starostlivosť pre našich občanov! Týmito nie príliš povzbudivými slovami začal svoj status na sociálnej sieti politológ a podpredseda Mladých sociálnych... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Zatvrdnutí Slováci

Absolútne opačne sa k PR pre kajúcnika Imreczeho vo verejnoprávnej televízii postavil štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Andrej Stančík (OĽaNO).

"Nikto, kto sledoval včerajší rozhovor Mareka Vagoviča s “kajúcnikom” Imreczem včera nemohol ostať ľahostajný. Tieto rozhovory sú pre otváranie očí aj zatvrdnutej časti spoločnosti nutnosť. Terapia šokom. Klobúk dole pred Marekom Vagovičom za jeho prácu. Potrebujeme viac takýchto novinárov," vyzdvihol Stančík na sociálnej sieti prácu novinára.

A nezabudol spomenúť ani zatvrdnutú časť slovenskej spoločnosti. Len koho asi myslel? Možno to bude nové súhrnné pomenovanie pre všetkých dezolátov, opice a lúzu, ako Slovákov už dva roky nazývajú súčasní vládni politici...

NAKA znovu obvinila guvernéra NBS Petra Kažimíra
Guvernér NBS už čelil trestnému stíhaniu pre korupciu. Obvinenie mu na základe paragrafu 363 zrušila generálna prokuratúra. Teraz ho obvinili znovu. Informáciu ako prvý priniesol Denník N. Ide o ten istý skutok, pre ktorý jeho stíhanie zrušil... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Prijímanie službičiek od NAKA? Vraj súkromná vec

Mimochodom Vagovič je práve ten novinár, ktorý  sa pochválil reklamným klipom ku svojej knihe. Bol to ale nepremyslený krok, ktorý médiami zatriasol. Ako sa do komerčného klipu dostali skutoční policajti, kukláči a policajná technika, ktorá podľa zákona o policajnom zbore má presne určené využitie? 

Je v poriadku riešiť korupciu, odhaľovať mafiu a pritom sa v súkromí správať presne ako terče vlastnej investigatívy? Pýtali sa pred pár mesiacmi mnohí.

Dať Marekovi Vagovičovi reláciu v RTVS je to isté, ako ju dať Danielovi Lipšicovi! Skonštatoval to pred časom na sociálnej sieti aj historik a politický analytik Eduard Chmelár. Vagovič sa podľa Chmelára zachoval navlas rovnako ako všetci tí gauneri, o ktorých píše vo svojich sugestívne ladených textoch: pri novinárskej konfrontácii odmietol odpovedať na otázky a zložil bez pozdravu telefón.

Chmelár o Vagovičovi: Gauner bez známok novinárskej etiky
Dať Marekovi Vagovičovi reláciu v RTVS je to isté, ako ju dať Danielovi Lipšicovi! Skonštatoval to na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár. Vagovič sa totiž vyfarbil. A prišli na to jeho kolegovia. Žiarivý príklad... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Kauza Mýtnik

V rámci kauzy Mýtnik obvinili okrem iných podnikateľa Jozefa Brhela, jeho syna Jozefa Brhela mladšieho. Tiež bývalého štátneho tajomníka Ministerstva financií Radka Kuruca, podnikateľa Martina Bahledu, ale aj Milana Gregu a Miroslava Slahučku. Obvinený je aj exšéf finančnej správy František Imrecze či Michal Suchoba.

Predmetom obžaloby v kauze Mýtnik je obstaranie majetku zo strany štátu v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní, pričom nakladanie so štátnymi prostriedkami malo byť súčasne neefektívne a nehospodárne.

"Na toto konanie mala nadväzovať legalizačná schéma, ktorej účelom malo byť nesprehľadnenie finančných tokov prostredníctvom zahraničných entít," uviedla prokuratúra v polovici februára tohto roku.

Narobil by problémy aj Mikulcovi

"Mal som informácie, že Imrecze chce vypovedať aj k veciam, ktoré smerujú k súčasnému ministrovi vnútra Mikulcovi. Podľa normálneho postupu mali ísť za Imreczem moji podriadení, operatívci. Ale nešli tam oni. Čurilla s Ďurkom sa s Imreczem šli povyprávať. A zrazu už pán Imrecze hovoril len o Smere. Už nerozprával o úplatku stotisíc eur, ktoré mohli ísť k Mikulcovi," povedal k bývalému riaditeľovi FS bývalý vedúci operatívneho oddelenia Ján Kaľavský. 

Univerzálny kajúcnik Imrecze: Zaslúži si policajnú ochranu?
František Imrecze viedol Finančnú správu (FS) SR v rokoch 2012-2018. Po odchode z funkcie obvinený vo viacerých kauzách, aby sa z neho stal jeden z mediálne známych a políciou často využívaných "kajúcnikov". Od polície dostal policajnú ochranu - v... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik