OSN : Videá so streľbou na ruských zajatcov sú zrejme autentické, UKRAJINA si IDE SVOJE
25 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Videozáznamy, ktoré majú zachytávať ukrajinských vojakov strieľajúcich na ruských vojnových zajatcov, sú podľa predbežnej analýzy "s vysokou pravdepodobnosťou autentické", uviedla v piatok Organizácia Spojených národov (OSN).

Záznam podľa všetkého zachytáva zabitie 11 ruských vojakov vo východoukrajinskej Luhanskej oblasti, ktorí sa predtým vzdali.

Na zázname je vidieť, ako ruskí vojaci ležia na zemi, keď sa jeden z nich objaví v pozadí a spustí paľbu. Ukrajinskí vojaci paľbu opätujú. Vzápätí nasleduje strih a opäť je vidieť tých istých ruských vojakov, ako ležia na zemi mŕtvi, opisuje Sky News. Televízia konštatuje, že video je na niektorých miestach upravované a je preto ťažké usúdiť, čo sa presne stalo.

Rusko tieto "brutálne vraždy" odsúdilo a uviedlo, že zodpovedných postaví pred spravodlivosť. Ukrajinskí predstavitelia záznam spočiatku nekomentovali, neskôr uviedli, že ho prešetria.

Ukrajinský ombudsman Dmytro Lubinec povedal, že záznam pravdepodobne zachytáva "fingované zajatie", pri ktorom sa ruskí vojaci v skutočnosti nevzdali.

TASR správu prevzala zo stanice Sky News.

Digitálna mena? Elity to urobia, ak im to ľudia dovolia. Hotovosť je súkromie a sloboda!
Aj keď zrušenie hotovosti nie je okamžitou témou dnešného dňa, v blízkej budúcnosti by hotovosti mohol zaznieť umieráčik. Prečo? Ide totiž o sen mnohých centrálnych bankárov, ale aj niektorých politikov. Získali by prehľad nad všetkým, a navyše,... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Existujú nové dôkazy o porušovaní Ženevského dohovoru militantmi Ozbrojených síl Ukrajiny. Na záberoch z nového videa natočeného pravdepodobne v lete alebo začiatkom jesene ukrajinská armáda strieľala zranených ruských vojakov s červenými páskami na rukávoch.

Rusko chce postaviť pred súd všetky osoby zodpovedné za popravu ruských vojakov vo východoukrajinskom Donbase. Podľa agentúry Reuters to v pondelok na brífingu v Moskve oznámil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

NEVHODNÉ pre maloletých! Nové dôkazy o VOJNOVÝCH ZLOČINOCH Ozbrojených síl UKRAJINY (VIDEO)
Na internete sa objavilo nové video, v ktorom ukrajinskí militanti dobíjajú bezmocných zranených ruských vojakov. Existujú nové dôkazy o porušovaní Ženevského dohovoru militantmi Ozbrojených síl Ukrajiny. Na záberoch z nového videa natočeného... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Denník New York Times označil video z miesta popravy ruských vojnových zajatcov v ukrajinskej Makiivke za autentické.

Ako sa uvádza v článku, zábery, „ ktoré overil denník ako autentické,  ponúkajú pohľad na jeden z mnohých strašných momentov vojny“. Autori vysvetľujú, že snímky porovnávali so satelitnými snímkami a dospeli k záveru, že boli nasnímané v Makiivke.

Video s vraždou vojakov je pravé!(VIDEO)
Denník New York Times označil video z miesta popravy ruských vojnových zajatcov v ukrajinskej Makiivke za autentické. Ako sa uvádza v článku, zábery, „ ktoré overil denník ako autentické, ponúkajú pohľad na jeden z mnohých strašných... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ruské ministerstvo obrany pred niekoľkými dňami informovalo, že ukrajinská armáda „zámerne a metodicky“ zastrelila viac ako desať imobilizovaných ruských vojakov. Dňa 18. novembra sa na internete objavilo niekoľko videí, na ktorých sú údajne ruskí vojnoví zajatci strieľaní príslušníkmi ukrajinskej armády. O celom incidente informoval podľa portálu Mandinner, Kommersant.

Podľa tlačovej správy zverejnenej na sociálnej sieti Telegram ruského ministerstva obrany boli vraždy spáchané "priamymi strelami do hlavy". Zdôraznili, že zabíjanie zachytené na videu „nie je prvým vojenským zločinom“ ukrajinských ozbrojených síl, ktorý si Západ „nevšimol“.

Šokujúci prípad z Ukrajiny! Video nevhodné pre slabé povahy! Tvrdenia Rusov a Ukrajincov!
O šokujúcom prípade z Ukrajiny informovali mnohé média pred niekoľkými dňami. Ukrajinci zabili takmer tucet ruských vojnových zajatcov. O celom incidente dodnes koluje sieťami video. Zajatci mali byť popravení, Rusi sa obrátili na OSN. Ukrajinský... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik