Belicová ŠOKUJE odkazom svojmu BRATOVI MATOVIČOVI!
25 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Igor Matovič vytiahol v boji s lekármi zbrane ťažkého kalibru a verejnosti v priamom prenose ukázal ich platy. Časť verejnosti, ktorá sa nechala detinsky oklamať ministrom financií, na lekárov nemá lepšieho slova ako vydierači, darmožráči a podobne. To sa však nepáči Zuzane Belicovej, Matovičovej sestre.

Sestra ministra financií Zuzana Belicová si vo svojich statusoch často berie na mušku politikov a servítku pred ústa si veru nedáva. Tak okomentovala aj počil expremiéra v jeho boji s lekármi. Alebo nie boj, ale to mala byť snaha o vydieranie? Či snaha o dohodu?

Vláde niečo zase geniálne vyšlo

"Ako dnes vidím u mnohých ľudí v diskusiách pod článkami médií, vláde niečo zase geniálne vyšlo. A to, vzbudiť závisť u bežných ľudí ukázaním tabuliek hrubých platov štátnych atestovaných doktorov v nemocniciach. Čo keby tak politici vždy, keď ľuďom na tlačovkách ukazujú výšku platov štátnych zamestnacov, zároveň vedľa ich platov ukazovali na porovnanie aj platy svoje? Teda platy politikov?" Pýta sa Belicová v statuse na sociálnej sieti.

Podľa nej by to v očiach ľudí v telke hneď inak vypadalo, keby naľavo bol napríklad plat atestovaného lekára s 20 ročnou praxou 2600 € a napravo plat politika 6000 €.

"A možno by hneď bolo menej závisti medzi ľuďmi, ak by sa niekto z davu zamyslel hlavne nad nespravodlivosťou v odmeňovaní ľudí platených z našich daní. Či myslíte, že politik má oveľa náročnejšiu, záslužnejšiu a zodpovednejšiu prácu než lekár, a preto si politik zaslúži viac ako 2-krát vyšší plat než má štátny doktor v nemocnici? Čo vy na to?" Uzavrela Belicová status otázkou.

TOTO DOSIAHLI MATOVIČ A HEGER! Ďalší lekári vypovedali služby na december
K lekárom, ktorí vypovedali decembrové služby v slovenských nemocniciach, sa pridali ďalší. Mali tak urobiť v reakcii na zámer ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) zaviesť stabilizačný príspevok. TASR o tom v piatok informoval šéf Lekárskeho... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Fabulátor a manipulátor Matovič

S Belicovou jednoznačne súhlasí aj politický analytik Eduard Chmelár. "Nech už máte na vrcholiaci spor lekárov s Igorom Matovičom akýkoľvek názor, nemali by ste pochybovať o tom, že zodpovednosť za to, kam sme sa dostali, nesie jednoznačne vláda, ktorá nemala dovoliť, aby to zašlo až sem. Požiadavky zdravotníkov ležali na stole minimálne rok a pol, no celé mesiace si ani minister financií, ani minister zdravotníctva, ani premiér nenašli na protestujúcich čas, akoby ich nebrali vážne a neverili, že svoje hrozby naplnia," hovorí Chmelár.

"V tejto kauze ma však najviac neprekvapil Igor Matovič – jeho sklony k fabulácii a manipulácii až za hranicu zdravého rozumu musí za tie necelé tri roky poznať každý. Najviac ma znechutila časť verejnosti, ktorá sa nechala detinsky oklamať ministrom financií a na lekárov nemajú lepšieho slova ako vydierači, darmožráči a podobne (a to som použil len tie slušnejšie)," dodal analytik.

AKTUÁLNE! ČAKÁ Slovensko NÚDZOVÝ STAV?
Vláda má možnosť vyhlásiť núdzový stav len pre zdravotnícke zariadenia. Vyplýva to z vyjadrenia ústavného právnika Mareka Domina. "Ústavný zákon o bezpečnosti štátu skutočne predpokladá vyhlasovanie núdzového stavu len na určité územie SR, buď... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik