Rudolf Kusý je na slobode! Čo povedal? (VIDEO)
19 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Obvinený bývalý starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf K. bude stíhaný na slobode. V sobotu o tom rozhodla sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Informovali o tom Rudolf K. a jeho obhajkyňa Eva Mišíková.

Prokurátor ÚŠP žiadal o vzatie obvineného do kolúznej väzby. Tá sa využíva pri podozrení, že obvinený bude pôsobiť na svedkov, znalcov alebo spoluobvinených, či mariť vyšetrovanie.

Rudolfa K. zadržala Národná kriminálna agentúra v stredu (16. 11.) v rámci akcie Development.

Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Vinu odmieta. Po vznesení obvinenia sa vzdal funkcie starostu bratislavského Nového Mesta. Urobil tak krátko pred koncom funkčného obdobia.

VIDEO:

Moc im zjavne chutí! Ďalšia nehanebnosť vládnej koalície!
Vládnej koalícii sa podľa poslanca Mariána Kéryho (SMER - SD), podarila ďalšia nehanebnosť. Pravda im nevonia, sloboda prejavu pre nich nič neznamená, tvrdí poslanec Marián Kéry. "Príhovor predsedu SMERu-SD Roberta Fica bol vraj znepokojujúci. Ako... Čítať ďalej
19 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik