Moc im zjavne chutí! Ďalšia nehanebnosť vládnej koalície!
19 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Vládnej koalícii sa podľa poslanca Mariána Kéryho (SMER - SD), podarila ďalšia nehanebnosť. Pravda im nevonia, sloboda prejavu pre nich nič neznamená, tvrdí poslanec Marián Kéry.

"Príhovor predsedu SMERu-SD Roberta Fica bol vraj znepokojujúci. Ako pre koho. A čo iné čakali? Že bude túto neschopnú a protidemokratickú vládu, ktorá uznáva slobodu prejavu zjavne len vtedy, keď im druhá strana pritakáva, chváliť? Za čo?" Pýta sa poslanec Kéry.

Týchto viac ako dva a pol roka, čo sú pri moci, to je podľa neho jedna katastrofa za druhou

"Amaterizmus, oči prahnúce len po tom, ako zavrieť čo najviac politikov či ľudí blízkych Smeru, bez dôkazov, len na základe výmyslov od vopred dohodnutých výpovedí kajúcnikov. K tomu navyše salámová metóda ukrajovania demokracie a slobôd. Čaputová, Matovič, Mikulec a spol. uverili svojej bohorovnosti. Uverili tomu, že veď tí skutočne obyčajní ľudia si na neslobodu pomaly zvyknú. Budú musieť," tvrdí Kéry.

Podľa poslanca strany SMER - SD neexistuje väčšie opľutie sviatku slobody a demokracie, väčšie opľutie 17.novembra, Dňa boja za slobodu a demokraciu, ako vyhodiť vedenie spravodajstva za to, že dá priestor aj opozícii, predsedovi najsilnejšej parlamentnej opozičnej strany.

"Kde inde ako vo verejnoprávnej televízii by sa tak malo udiať?" Pýta sa opäť Kéry.

V RTVS PADALI HLAVY! Machaj vysvetľuje PREČO
Na jeden z najdôležitejších symbolov demokracie na Slovensku – výročie 17. novembra sa RTVS rozhodla zaradiť na poludnie hodinový prejav predsedu opozičnej strany Smer Roberta Fica. Hlucháňová: Bola to chyba Podľa informácií Omediach.com v piatok... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Na Slovensku mocným vadí TOTO

"Pred časom podobne odvysielala RTVS príhovor Petra Pellegriniho zo straníckeho snemu strany Hlas-SD. Aj verejnoprávna Česká televízia sa zvykne venovať snemom politických strán, vrátane opozičných. Ale na Slovensku to mocným vadí. Najmä ak ide o SMER-SD a jeho predsedu Roberta Fica. Kto z koaličných politikov (medzi nich radím aj prezidentku) volal generálnemu riaditeľovi RTVS Ľubošovi Machajovi, môžeme len hádať. Matovič? Prezidentka Čaputová? Ministerka kultúry Milanová?" Zdôrazňuje Kéry.

"Dá sa to pochopiť, že asi žiadnemu z ministrov Hegerovej vlády, ale ani prezidentke Čaputovej, žiadnemu z politikov, ktorí konajú tak, akoby nosili nie slovenský, ale americký politický kabát, sa pravda o Slovensku nepočúva ľahko," vysvetľuje.

Opozícii chcú zakázať hovoriť pravdu

Kéry upozorňuje na cenzúru nevyhovujúcich webov a portálov.

"Hrozia opozičným politikom dlhoročnými trestami za to, čo hovoria na tlačovkách. Nuž a keď už sa tie ich vyjadrenia, ako aktuálne prejav Roberta Fica v médiu objavia, a to ešte naživo, je oheň na streche," dodáva Kéry.

"Vyhodiť vedenie spravodajstva za odvysielanie prejavu predsedu opozičnej strany, to je ako návrat do socialistickej minulosti, kedy neplatila sloboda prejavu, sloboda slova a v médiách mali monopol iba komunisti," myslí si Kéry.

"Sedemnásty november zďaleka nebol o slušnosti, ako si mylne nahovára prezidentka Čaputová, ale najmä o odvahe sa odmietnutím násilia vzoprieť a žiadať slobody, ktoré by mali byť základným ľudským právom. Oni na to zabudli. Za odvahu druhých vyhadzujú. A pritom títo pokrytci majú plné ústa výdobytkov 17. novembra," dodáva.

"Moc im zjavne chutí, Mňačko vedel, o čom píše. Ale hnev ľudí, ten sa ešte len zdvíha. Vietor, ktorý prinesie, bude postupne silnieť," uzatvára príspevok na sociálnej sieti poslanec Kéry.

Na vyhadzov zamestnancov RTVS reagoval aj hovorca strany Smer-SD, Ján Mažgút. "Akákoľvek šikana im nie je cudzia," tvrdí a žiada o okamžité zvolanie mediálneho výboru NR SR a diskusiu o praktikách cenzúry zo strany vedenia RTVS. 

Ján Mažgút: Zasiahla vyššia moc!
Po odvysielaní hodinového prejavu zo Snemu strany Smer-SD počas 17. novembra expremiéra Roberta Fica končia vo verejnoprávnej televízii na svojich postoch traja redaktori a riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Mária Hlucháňová. Na... Čítať ďalej
19 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Neexistuje väčšie opľutie štátneho sviatku slobody a demokracie, ako vyhodiť novinárov za to, že nechali odvysielať prejav opozičného politika, skonštatoval líder Smeru Robert Fico v reakcii na vyhadzov takmer celého vedenia spravodajskej stanice verejnoprávnej televízie RTVS.

REAKCIA Fica na čistky v RTVS: Najväčšie OPĽUTIE štátneho sviatku SLOBODY a DEMOKRACIE! (VIDEO)
Neexistuje väčšie opľutie štátneho sviatku slobody a demokracie, ako vyhodiť novinárov za to, že nechali odvysielať prejav opozičného politika, skonštatoval líder Smeru Robert Fico v reakcii na vyhadzov takmer celého vedenia spravodajskej stanice... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik