Sprostredkuje pápež koniec vojny?
18 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Vatikán je pripravený urobiť všetko pre to, aby sprostredkoval a ukončil konflikt na Ukrajine. Pápež František to v piatok povedal v rozhovore pre taliansky denník La Stampa.

V reakcii na otázku, či verí, že je stále možné zmierenie medzi Ruskom a Ukrajinou, pápež všetkých vyzval, aby sa nevzdávali.

"Všetci sa však musia zaviazať, že demilitarizujú srdcia – a začnú pritom tým svojím      – a 'zneškodnia' násilie. Všetci musíme byť pacifisti. Musíme chcieť mier – nielen prímerie, ktoré môže slúžiť len na opätovné vyzbrojenie, ale skutočný mier, ktorý je ovocím dialógu," uviedol František.

Pápež František spomína Ukrajinu vo svojich verejných vystúpeniach veľmi často a pravidelne sa modlí za jej obyvateľov. Tento týždeň už odsúdil nedávnu vlnu raketových útokov na Ukrajinu a opäť vyzval na prímerie. Minulý mesiac počas návštevy Bahrajnu tiež vyzval na ukončenie "tejto špirály násilia a smrti".

Zelenského NOČNÁ MORA
Ruské údery na slabé miesto Ukrajiny sa pre Zelenského zmenili na nočnú moru! Bez elektriny je viac než desať miliónov Ukrajincov. Rusko našlo Achillovu pätu Viac než desať miliónov Ukrajincov zostalo vo štvrtok bez dodávok elektrickej energie v... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik