TOTO MUSÍTE VIDIEŤ! Matovič si vylial srdce
18 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Štvrtkový sviatok patril spomienkam pre väčšinu spoločnosti. No len malá časť z tých, ktorí rok 1959 zažili na vlastnej koži môže s čistým svedomím povedať, že toto, čo tu máme dnes, bolo to, čo sme pred 33 rokmi presne chceli.

Ak niečo Slováci a Česi ukázali v Novembri celému svetu, bola to nesmierna naivita pred vstupom do džungle. Dnes sklamanie vrcholí. Takmer pol milióna z tých, ktorí vtedy nadšene štrngali kľúčikmi, sa ocitlo pod hranicou chudoby.

Frázy, frázy a zas len frázy

Z úst politikov sme vo štvrtok počuli len to, na čo sme boli zvyknutí pred rokom 1989 – frázy, frázy a zas len frázy. Taká bola väčšina včerajších sviatočných príhovorov. Igor Matovič to však zobral z úplne iného konca.

Svojmu statusu dal názov Súmrak demokracie a jeho nosnou témou je hlboká nenávisť ku Smeru. Príležitosť výročia Novembra využíva len na to, aby vysvetlil, prečo musí ostať pri kormidle moci. Ani slovo o hodnotách, ktoré vtedy hýbali spoločnosťou, ani slovo o slobode, o tom, čo ľudia vtedy chceli a čo im chýba aj dnes.

Celý text je tak o ľutovaní samého seba ako piliera demokracie v súčasnej slovenskej spoločnosti, na ktorú útočia zúriví vlci v podobe krízy, Fica, Bödöra, Haščáka, skorumpovaných novinárov, médií v rukách oligarchov, progresívnych médií a v neposlednom rade Pelleho. Veď posúďte sami:

Ján Čarnogurský OTVORENE: DEMOKRACIA funguje, pokiaľ súhlasíte. Ale BEDA, keď máte INÝ NÁZOR!
Bývalý slovenský predseda vlády a minister Ján Čarnogurský prežil 17. november 1989 vo väzení, po prepustení sa stal počas dvoch týždňov členom novej vlády. To, že skutočne žijeme v demokracii však vôbec necíti. Počas revolúcie v base A dôvod?... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Súmrak demokracie

“Mal som 16. Nevynechal som jediný míting na trnavskom námestí, kde revolučné časy mi spôsobovali časté zimomriavky. Až odstupom času som sa dozvedel, že moja ruka so štrngujúcimi kľúčami zaujala vtedy moju budúcu prvú, lebo vraj bola v rukavici,) Prišla sloboda a dnes oslavuje svoje Kristove roky.

Mám však o ňu strach. Zlá predtucha mi nedá pokoja a reálne sa obávam, že o slobodu a demokraciu po budúcich voľbách prídeme.

Na jednej strane ťažké krízy, ktoré zvyčajne súdržnosť spoločenstva výrazne oslabujú. Na druhej mafoš Fico so svojim poskokom Peťkom hrajúci dokonalú hru na rozvadených manželov, len aby nachytali čo najviac ovečiek. Na tretej Bödör, Výboh, Brhel a ďalší smerácky tunelársky výkvet motivovaný zaplatiť čokoľvek v strachu pred basou.

Na štvrtej Haščák žijúci dnes len pre pomstu za mesiac basy. Na piatej politici, ktorým protikorupčné praktiky OĽANO akosi už nie sú po chuti. Na šiestej skorumpovaní novinári, ochotní za misu šošovice napísať akúkoľvek lož. Na siedmej všetky kľúčové médiá v rukách oligarchov. Na ôsmej progresívne médiá už tretí rok neustále potupujúce OĽANO a zároveň neúnavne čistiace Pellegriniho od všetkých smeráckych zločinov, ktoré celý čas s Ficom vedome páchal.

Lengvarského NATREL jeho exporadca! Je to čisto LOBISTA PENTY
O tom, že zdravotníctvo je v predkolapsovom štádiu, hovorí otvorene už pomaly každý, okrem vlády, ktorá sa stále tvári, ako keby o nič nešlo. Už dlhšie sa ozývajú lekári, pre ktorých je situácia už tak neúnosná, že podávajú výpovede, ozval sa však... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ideálne podhubie pre zradu. Ľudia zdeptaní z kríz. Protivládnymi útokmi z médií živou vodou pokropený Fico a totálne zlegitimizovaný spolupáchateľ Pelle. Médiá v rukách bohatých. Skorumpovaní bohatí ochotní platiť. Progresívci zaslepení LGBTI+ agendou čistiaci zločinca v túžbe po progresívnych zajtrajškoch.

Prídu voľby a všetko bude inak ako ich mokré sny. Pelle sa za veľkého prekvapenia progresívnych médií bez mihnutia oka vráti k “rodine” a vytvoria vládu “demokratov”. Spolu s Ficom, Mazurekom a spol následne zmenia volebný systém na zmiešaný, na čo stačí len 76 hlasov – a my demokraciu a slobodu naveky stratíme. V zmiešanom volebnom systéme, ktorého zmenu majú už Hlas a Smer dohodnutú, demokratické sily totiž už nikdy nezískajú väčšinu.

Rád by som sa mýlil, ale po tejto pekelnej ceste ideme. Pokúsiť sa to zastaviť potrebuje okamžitú spoluprácu všetkých demokratických síl. Lamentovať po voľbách bude už neskoro.

Slovensko volá o pomoc.”

Exsudca Drgonec: Kúpiť CELÝ NÁROD sa nedá!
Emeritný ústavný sudca Ján Drgonec tvrdí, že referendum je achilovkou slovenskej politiky. Politici, ako Šeliga nechcú ani toto aktuálne. Boja sa priamej demokracie, ktorú by toto referendum prinieslo a oni by sa k moci nikdy nedostali. On sám... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik