Na sneme sa rozhodlo, kto povedie Smer do volieb
19 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Strana Smer-SD vo štvrtok okrem autoprotestu stihla aj snem, z ktorého vzišiel volebný líder a tiež ambícia vyhrať najbližšie voľby. A to bez ohľadu na to, či budú voľby predčasné, alebo v štandardnom termíne, v roku 2024.

Delegáti za volebného lídra určili Roberta Fica a snem sa nevyhol ani téme odídencov okolo Petra Pellegriniho, ktorý sa vydal vlastnou cestou; blížiacemu sa referendu a prípadným predčasným voľbám.

Neuhnú z kurzu

Snem sa konal v priestoroch Zimnej jazdiarne Bratislavského hradu. Predseda Robert Fico potvrdil, že jeho strana mieni byť naďalej "tvrdou konštruktívnou opozíciou". Agendám slobody, demokracie a právneho či sociálneho štátu sa budú venovať v rámci predvolebných aktivít. 

„Ústava predpisuje, že máme budovať a chrániť suverénnu, slobodnú a demokratickú Slovenskú republiku, že náš štát musí byť právny a sociálny. Tieto atribúty nie sú výplodom ľavice či sociálnej demokracie, ktorú dôsledne reprezentujeme. Sú to ústavné príkazy, ktoré musí rešpektovať každá politická garnitúra, ktorá je pri moci,“ vyhlásil Fico.

Fico BEZ SERVÍTKY: Súčasná VLÁDA šmahom ruky všetkých PODRAZILA! (VIDEO)
Smer-SD má realistickú ambíciu vyhrať najbližšie parlamentné voľby, či už predčasné alebo v riadnom termíne v roku 2024. Povedal to predseda strany Robert Fico na štvrtkovom sneme strany. Predčasné voľby sú nevyhnutnosť na záchranu Slovenska Fico... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Smer je otvorený spolupráci

Robert Fico vyhlásil, že zo spolupráce zatiaľ Smer nevylučuje nikoho, pretože ktorákoľvek strana prejde vôľou voličov do parlamentu a získa mandát od voliča, má právo uchádzať sa o spoluprácu. Upozornil tiež, že pre jeho kolegov bude rok 2023 veľmi náročný a plný pracovného nasadenia. 

Zakladateľka Beňová

„Každá veľká a silná strana má mať ambíciu vyhrať voľby. Len víťazstvo vo voľbách zabezpečí pre stranu možnosť presadzovať program a priority, za ktorými stoja voliči strany. Smer som s Robertom Ficom zakladala, prešli sme si za tie roky lepšími, ale aj komplikovanejšími obdobiami, ale sme tu, stále relevantní, a urobíme maximum pre to, aby sme získali pre náš program a priority čo najväčšiu podporu voličov,“ doplnila europoslankyňa Monika Beňová.

Test demokracie

Robert Fico sa nevyhol ani téme referenda a krokov prezidentky, ktorá ho dala na Ústavný súd a nevyhlásila ho na termín, ktorý preferovali jeho iniciátori. Stále si myslí, že prezidentka zmarila kampaň a že prezidentka a vláda prepadli zo skúšky demokracie, akou referendum je. Kritiku obsiahol aj minister Igor Matovič (OĽaNO), ktorý je podľa Fica zodpovedný za rozvrat verejných financií.

Blaha sa UTRHOL: Títo HULVÁTI vždy vyhrajú! PREČO?
Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa pri príležitosti osláv výročia 17. novembra vyjadril k stavu v spoločnosti, ktorú ovládajú oligarchovia z Esetu či Martinusu. Tí pod peknými rečami o slobode ovládajú politické dianie na Slovensku. Zvlášť "si podal"... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Eka Balašková

Sklamanie

Líder Smeru-SD podrobil kritike aj odídencov okolo Petra Pellegriniho. 

„Čo sa týka Petra Pellegriniho, jeho postoje pred ostatnými komunálnymi a regionálnymi voľbami boli pre mňa osobne ľudským aj politickým sklamaním,” povedala na margo Pellegriniho a spol. Monika Beňová.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik