Katar zmenil kurz! ZAKÁZAL predaj alkoholu na MS
18 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Napriek prísľubom, že povolia predaj piva a dokonca aj dohode s Budweiserom na jeho riadenie, predstavitelia Kataru zrazu rozhodli, že na majstrovstvách sveta v roku 2022 nebude povolené žiadne pivo.

Dva problémy: Pivo a...

Rozhodnutie je prekvapivým zvratom len dva dni pred začiatkom MS v moslimskej krajine, kde vládne prísne právo šaría.

Medzinárodná futbalová FIFA uzavrela zmluvu s Budweiserom na dodávku piva, čo je obchod v hodnote 75 miliónov dolárov. Katarskí predstavitelia boli proti akémukoľvek inému alkoholu. 

Opona predaja piva sa však spustila už minulý týždeň, keď katarskí predstavitelia začali ukazovať, akí sú s plánom nespokojní

Znechutenie z predaja piva sa ukázalo, keď len pred pár dňami katarská kráľovská rodina požiadala organizátorov majstrovstiev sveta, aby zmenili plán umiestnenia pivných stanov, ktoré sa stavajú okolo štadióna, a snažili sa ich ukryť, aby nebolo také jednoduché. nájsť.

Je to len ďalšia téma v otázke priblíženia športového podujatia, ktoré zaujíma svetovú scénu, prísnemu moslimskému národu.

Sprostredkuje pápež koniec vojny?
Vatikán je pripravený urobiť všetko pre to, aby sprostredkoval a ukončil konflikt na Ukrajine. Pápež František to v piatok povedal v rozhovore pre taliansky denník La Stampa. V reakcii na otázku, či verí, že je stále možné zmierenie medzi Ruskom a... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

...homosexualita

Ďalším nepríjemným problémom je homosexualita, ktorá je v Katare v rozpore so zákonom. V dôsledku toho organizátori majstrovstiev sveta zdôrazňovali fanúšikom, že akékoľvek myšlienky na podporu LGBTQ agendy by mali nechať doma.

Nielenže je homosexualita v Katare nelegálna, ale dokonca aj vlajky, odznaky či vonkajšia podpora homosexuality sú vnímané ako problematické.

„Sexuálna aktivita osôb rovnakého pohlavia je zakázaná podľa Trestného zákona z roku 2004, ktorý kriminalizuje „sodomiu“ a „sexuálny styk medzi osobami rovnakého pohlavia. Za tieto ustanovenia hrozí maximálny trest sedem rokov odňatia slobody. Muži aj ženy sú podľa tohto zákona kriminalizovaní,“ poznamenal Human Dignity Trust .

Ale mužský národný tím Spojených štátov už vystrčil rožky, zmenil logo svojho tímu a pridal dúhové farby LGBTQ.

Zdroj: Getty Images

NEUVERITEĽNÉ! Ukrajinské ozbrojené sily ZASTRELILI v Chersone 39 „proruských“ CIVILISTOV!
Ukrajinské ozbrojené sily zastrelili v Chersone 39 proruských aktivistov, uviedol hovorca pohotovostných služieb. Ich telá neboli vydané príbuzným a je plánované, že budú použité v inscenáciách, ktoré majú údajne svedčiť o ruských vojnových... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik