BLACKOUT vo Viedni!
18 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Šesť viedenských obvodov postihlo v piatok ráno čiastočný výpadok prúdu. Ľudia museli prestať nakupovať v supermarkete, píše portál Heute.

Krátko po 8. hodine došlo vo viacerých častiach Viedne k obrovskému výpadku elektriny. Zasiahnuté boli okresy 5., 6., 7., 12., 13. a 15. Trvalo asi pol hodiny, kým sa okolo 8:30 podarilo obnoviť dodávku elektriny. 

Čitateľ Dominik je sused v Margareten a zo svojho bytu počul sirény. Rýchlo sa ukázalo, že zlyhala elektrina. V neďalekom supermarkete boli zákazníci vyzvaní, aby opustili predajňu. 

Dôvodom výpadku elektriny bola podľa tlačovej kancelárie Wiener Netze "technická závada". Išlo o vypnutie ochrany pri údržbárskych prácach v rozvodni. Zatiaľ nie je jasné, koľkých domácností sa výpadok dotkol.

UŽ DOSŤ! Európske krajiny volajú po UKONČENÍ FINANCOVANIA Ukrajiny
Niekoľko európskych krajín vyzýva na ukončenie posielania peňazí na Ukrajinu a financovania prebiehajúceho vojnového úsilia Kyjeva proti Rusku. Odsúdili Budapešť V tomto smere vedie Maďarsko, ktoré zablokovalo finančnú pomoc vo výške 18 miliárd... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik