TOTO sa koalícii páčiť nebude: Kollár rokuje s OPOZÍCIOU!
17 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Rokovanie predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) s opozíciou potvrdila aj Kollárova hovorkyňa, Michaela Jurcová. To sa malo týkať odvolávania ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO), ktoré iniciovala opozícia. Boris Kollár chcel poznať ich názory na ministrovu prácu.

Začiatkom týždňa však sám Kollár potvrdil, že on nebude členom poslaneckého klubu Sme rodina odporúčať, aby zahlasovali za ministrovo odvolanie. Hnutie je totiž koaličným partnerom a Kollár by hlasovanie za ministrovo odvolanie považoval za neférové.

Ministra nepotopia

Za Mikulcovo odvolanie nezahlasuje aj napriek tomu, že ministra Mikulca označil za jedného z "vinníkov" aktuálnej situácie. 

"Máme koaličnú zmluvu. Tak ako v minulosti, aj teraz máme výhrady a zdržíme sa," vyjadril sa Kollár, ktorý však neručí za to, že všetci jeho poslanci sa zdržia hlasovania. 

Kollár jasne povedal, kto je zodpovedný za problémy s migrantami
Z prvej veľkej migrantskej krízy spred pár rokov, pripomíname ohnivé vyjadrenia Borisa Kollára (Sme rodina)kedy jasne deklaroval, že ich tu nechceme. Dnes je situácia na Slovensku omnoho vážnejšia a Kollár z toho viní hlavne týchto kolegov z... Čítať ďalej
14 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Aká je Kollárova vízia

"Cestu vidím v chránení schengenského priestoru, hlavne schengenských hraníc. Na tomto poli musíme ešte veľa urobiť aj formou diplomacie v Bruseli, aby sme posilnili chránenie hraníc, či už jednotkami Frontexu alebo jednotkami miestnych štátov, ktoré sa dotýkajú hranicou iných štátov mimo Schengenu," povedal Kollár.

"Chcem to riešiť v prospech obyvateľov Slovenska, aby sa nám tu nepotulovali nezaregistrované hordy ľudí," čo podľa neho nepôjde bez vzájomného konsenzu, pretože situáciu treba riešiť teraz, ak máme predísť ešte vážnejším problémom.

Politický kapitál nevytĺka

V rámci stabilizácie situácie sa Boris Kollár stretol aj s vedením polície, či ministrom vnútra Mikulcom a ministrom zahraničia Káčerom. Súčasťou širšieho konsenzu je aj to, že bude poznať názory aj opozície.

Rokovanie s opozíciou

"Zbiera pohľady aj opozície, aby mal aj ich pohľad na problematiku nelegálnej migrácie, keďže nechodia na koaličné rady. Vypočul si ich predstavy a to, na čom nájdu konsenzus, čo by bolo priechodné. Bude to tlmočiť ministrovi vnútra a na koaličnej rade," povedala k stretnutiu s opozíciou Jurcová, hovorkyňa predsedu NR SR.

Hlasovanie o odvolávaní Mikulca pre neuznášaniaschopnosť pléna presunuli
Plénum Národnej rady (NR) SR nebolo v utorok ani po prestávke uznášaniaschopné pri hlasovaní o návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) preto prerušil schôdzu a hlasovanie presunul na... Čítať ďalej
15 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik