Vo štvrtok 17. novembra budú obchody pre sviatok zatvorené, EXISTUJÚ VÝNIMKY
16 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Vo štvrtok 17. novembra je na Slovensku štátny sviatok - Deň boja za slobodu a demokraciu, väčšina maloobchodných prevádzok bude preto zatvorená.

Novela Zákonníka práce od júna 2017 zaviedla do praxe zatvorenie maloobchodných predajní počas sviatkov a niektorých dní pracovného pokoja, celkovo 15,5 dňa v roku.

Zamestnávatelia počas týchto dní nemôžu zamestnancom nariadiť a ani s nimi dohodnúť prácu, ktorou je predaj tovaru konečnému spotrebiteľovi a s tým súvisiace práce. Existujú aj výnimky, napríklad čerpacie stanice, lekárne, predajne na staniciach, letiskách či v nemocniciach.

Robert Fico: ODMIETAME, ABY BOLO SLOVENSKO RIADENÉ AKO ZOOLOGICKÁ ZÁHRADA
Vláda predvádza totálny chaos. Prezidentka sa teší jej krokom, pretože koalícia podporuje dodávky zbraní na Ukrajinu, nenávidí Rusko a nedokáže vyriešiť migračnú krízu na Slovensku. Riešenie je jednoduché, predčasné voľby. Terajšia riadiaca moc sa... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik