Peter Weis: Bojovníci spoza klávesnice vytiahli opäť do boja. Internet je ich revír, nenávisť ich zbraň a médiá ich nablýskaný štít
16 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Bojovníci spoza klávesnice vytiahli opäť do boja. Internet je ich revír, nenávisť ich zbraň a médiá ich nablýskaný štít". Citát Právnik Weis

"Iste ste si všimli, že portál dracik.sk začal s publikáciou bannerov, ktoré sa nepáčia istému spektru ich zákazníkov. V demokratickej spoločnosti to nie je nič nevídané," zdôrazňuje v úvode svojho blogu právnik Peter Weis.

Pozoruhodné podľa právnika Weisa je to, že nesúhlas nevyvolal zdravú diskusiu o tom, či tie názory sú napríklad vhodné, nevhodné, prekračujú hranicu slušnosti, sú pravdivé, nepravdivé, t.j. nevyvolal v istých mediálnych kruhoch to, na čo je psychicky zdravá a prirodzene zvedavá spoločnosť zvyknutá.

"Nevyvolal polemiku, nevyvolal diskusius argumentáciou. Bez ohľadu na výsledok," vysvetľuje právnik Weis.

Názorový článok "Dráčik a mediálny protitlak" zverejnený na webstránke akw.sk prinášame v plnom znení.

Časť bývalého mainstreamu spolu s ľuďmi, ktorých možno charakterizovať ako ľudí, ktorí sa za demokraciu iba skrývajú (a doteraz jej podstatu vôbec nepochopili), ale za žiadnych okolností neznesú iný názor, lebo si neveria nevedia dostatočne argumentovať (a preto zásadne s názorovou opozíciou zásadne nediskutujú), sa k problému postavili spôsobom, ktorý im je blízky.

Onálepkovať, nediskutovať, zakázať, ekonomicky zničiť

 Odstrániť z trhu, zosmiešniť, pošliapať, zadupať. Ako malé rozmaznané dieťa pri mravenisku, ktorému rodičia namiesto lásky dávali iba kompenzačný materiál. Aby sami na starobu ostali aj bez lásky aj bez materiálu.

To sú metódy, ktoré majú s demokraciou pramálo spoločné. Akosi podivne sa to podobá obdobiu posledných dvoch rokov.

Chcete dôkaz? Tu je odkaz na iniciatívu, za ktorú by sa nehanbili ani v dobách normalizácie - https://dajte-im-vediet.sk/

Peter Weis: Držte si klobúky! Kde skončila finančná pomoc Ukrajine?
"Logická odpoveď by mala znieť asi takto: Za túto pomoc sa nakúpili zbrane a munícia a tieto sa následne použili na obranu proti Rusku. Omyl!" Tvrdí právnik Peter Weis a v blogu vysvetľuje, ako to teda je. Názorový článok "Kde skončila finančná... Čítať ďalej
13 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Bojovníci spoza klávesnice vytiahli opäť do boja. Internet je ich revír, nenávisť ich zbraň a médiá ich nablýskaný štít

Zvláštne je, že tento nedemokratický a z ľudského pohľadu krutý prístup je preferovaný aj v médiách bývalého mainstreamu, ktorý však ešte vždy môže byť označený v istých kruhoch ako mienkotvorný.

Problémom je, že práve tento krutý a nedemokratický prístup prispieva k neželanej polarizácii spoločnosti, a to dokonca BEZ akejkoľvek DISKUSIE.

To je však aj moment, kedy sa mienkotvorné médium vydáva cestou bulváru. T.j. uverejní čokoľvek, čo mu aktuálne zvýši čítanosť a príjem z reklamy. A rovnako ako rodič spomenutý vyššie, dáva svojim čitateľom len kompenzačný materiál. A hádajte, čím sa mu emočne a intelektuálne vyprahnutý čitateľ časom odvďačí.

Táto mediálna optika je vždy krátkodobá a časom za to tieto médiá zaplatia z ich pohľadu krutú daň v podobe straty predplatiteľov a čitateľov. Ale snáď vedia prečo a za čo to všetko robia.

Vstúpili sme do doby, ktorá by sa dala snáď najlepšie charakterizovať krátkym úryvkom z pesničky skupiny Bez ladu a skladu:

…udávanie, udávanie, to je môj koníček,

udám všetko, udám všetko, to bude môj chlebíček…

Pád rakiet do Poľska: Vladimír Zelenskyj obviňuje, Kuleba veľmi odvážne vyzýva, Biden je zdržanlivý, vyjadrilo sa aj Rusko (VIDEO z miesta)
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorkovom videoprejave obvinil Rusko z vypálenia rakiet na Poľsko, ktoré je členskou krajinou NATO. Tento zatiaľ nepotvrdený čin nazval "veľmi výraznou eskaláciou" konfliktu. Kuleba vyzýva na zvolanie... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik