Od januára 2023 budú na prípravu jedla v školách väčšie príspevky
16 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Od 1. januára 2023 budú platiť na prípravu teplého jedla v školách väčšie príspevky. Oznámil to po stredajšom rokovaní vlády minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Ján Horecký.

Horecký uviedol, že mali pripravené rozhodnutie na zvýšenie z troch na päť finančných pásiem. "Naposledy sa financie na prípravu teplých jedál v školských jedálňach upravovali v roku 2019," vysvetlil. Ako ďalej doplnil, sumy sú už momentálne nedostatočné. Podľa ministra školstva sa na zmene zhodli naprieč rezortom, zriaďovateľmi a školami.

V utorok (15. 11.) sa uskutočnilo rokovanie ministra s reprezentáciami SK8, Únie miest Slovenska a Združením miest a obcí Slovenska. "Oni prišli so svojimi číslami a my so svojimi. Následne si osvojili naše riešenie," uzavrel Horecký.

Matúš Šutaj Eštok: Hoaxy Hamranovej polície sú v poriadku?
"Hoaxy Hamranovej polície sú v poriadku?" Pýta sa poslanec NR SR, Matúš Šutaj Eštok. Jeho reakcie súvisí s informáciami,ktoré zverejnila Facebook stránka Polícia Slovenskej republiky v súvislosti s dopadom rakiet na územie Poľska, pri ktorom... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik