Kto tu chce silou mocou zatiahnuť do vojny celú Európu?! Pýta sa Belousovová a Slováci sa pýtajú s ňou
16 | 11 | 2022 I Tibor Malý

Udalosť okolo rakety letiacej z Ukrajiny, ktorá dopadla na územie Poľska a zabila tam dvoch ľudí, rozvíril diskusiu o tom, kto je vlastne vinníkom tohto incidentu, ktorý môže byť predzvesťou niečoho ešte horšieho. Ľudia sú v šoku a mnohí sa obávajú, že od III. svetovej vojny nás delí skutočne iba tenká čiara. Na Rusko, ako na hlavného vinníka, ukazovali od začiatku takmer všetci, vrátane Ukrajiny. Svoj názor na celú situáciu zverejnila v statuse aj predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj využíva každú príležitosť aby, poukazujúc na vojenské aktivity Ruska na území Ukrajiny, z USA a EÚ vysával ďalšie a ďalšie peniaze a zbrane. Stalo sa to aj po dopade rakety na poľské územie, pri ktorom zahynuli dvaja poľskí poľnohospodári. Zelenskyj dobreže nevyzval NATO k útoku na Rusko, ktorý by, čo si vie každý súdny človek spočítať, znamenal začiatok možno najstrašnejšej vojny v dejinách ľudstva. NATO a USA našťastie zatiaľ jeho výzvy neuposlúchli, ba potvrdili, že raketa bola ukrajinská. Ako píše s úľavou Belousovová, III. svetová vojna sa tak nateraz nekoná.

Ide len o to rozpútať v Európe peklo

„Strela, ktorá v utorok dopadla na územie Poľska bola vypálená z Ukrajiny. Ale boli sme veľmi blízko,“ uviedla v statuse Belousovová a pripojila aj včerajší výrok ukrajinského prezidentka, ktorý povedal: „Teror sa neobmedzuje len vo vnútri našich štátnych hraníc. Ruské rakety zasiahli Poľsko... Útočili raketami na územie NATO. Toto je ruský raketový útok na kolektívnu bezpečnosť! Je to veľmi výrazná eskalácia. Musíme konať.“ Expolitička sa na konci celkom logicky pýta: „Kto je to MY?! Kto tu chce silou mocou zatiahnuť do vojny celú Európu?!“ Jej slová nenechali chladnými ani Slovákov, ktorí v diskusii pod jej príspevkom kritikou nielen na ukrajinského prezidenta, ale aj na našich vládnych politikov, nešetrili.

Pád rakiet do Poľska: Vladimír Zelenskyj obviňuje, Kuleba veľmi odvážne vyzýva, Biden je zdržanlivý, vyjadrilo sa aj Rusko (VIDEO z miesta)
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorkovom videoprejave obvinil Rusko z vypálenia rakiet na Poľsko, ktoré je členskou krajinou NATO. Tento zatiaľ nepotvrdený čin nazval "veľmi výraznou eskaláciou" konfliktu. Kuleba vyzýva na zvolanie... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

„To je jasné že nie ruské rakety na to nemajú dôvod. Ukrajinci dôvod majú, urobiť špinavosti a hodiť na Rusov. Robia tak od začiatku, bez dôkazov hádžu všetko na Rusko a západ tlieska, keďže v tom idú spolu,“ skonštatovala Irenka Iris Fojtíkovie.

„Chceli zneužiť Poľsko ako v druhej svetovej. Svet, ľudia, ale túžia po celosvetovom MIERI,“ napísala Anna Prišticová.

„Nevyšlo to prvý krát, tak budú skúšať ďalej. Ide len o to rozpútať v Európe peklo, a my im na to skočíme. Nič viac. Amen. Boh nás ochraňuj,“ pridal sa Paulo Rossi.

„Členský štát NATO bol napadnutý Ukrajinou, NATO by malo začať konať,“ myslí si Rado Kuchta.

„Tak NATO ide teda konať voči Ukrajine? A Slovensko ide zatvárať konšpirátorov čo včera bliakali o ruskom útoku?“ pýta sa Roman Kandera.

„To sa dalo čakať, z ktorej strany vietor fúka, aj Biden povedal, že z Ruska to nebolo. Média stále zavádzajú,“ uviedla Helena Piešová.

Gustáv Murín zvozil SLOVENSKÝ ROZHLAS: Biden našim redaktorom urobil ŠKRT CEZ ROZPOČET!
RUSKÁ RAKETA NA POĽSKO? No, to sme počuli od pána Zelenského už väčšie bludy. Skonštatoval to na sociálnej sieti spisovateľ a publicista Gustáv Murín. Biden svojím dementovaním udalosti podľa Murína urobil slovenským mainstreamovým novinárom škrt... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik