Kde je vlastne pravda, vyberte si?(VIDEO)
16 | 11 | 2022 I Milan Laca

15. novembra zasadili ruské ozbrojené sily úder vojenskému systému velenia a riadenia Ukrajiny.

Ruské ozbrojené sily spustili 15. novembra raketové útoky na ukrajinský vojenský systém velenia a riadenia a s tým súvisiace energetické zariadenia, vyhlásilo v utorok ruské ministerstvo obrany.
Čo sa odohralo
"Ozbrojené sily Ruska 15. novembra masívne zaútočili vzdušnými a námornými, vysoko presnými zbraňami s  dlhým doletom proti vojenskému systému velenia a riadenia Ukrajiny. Účel úderu bol dosiahnutý,"  Ruské ministerstvo obrany .zdôraznilo, že „všetky vystrelené rakety zasiahli presne určené ciele, zasiahli všetky objekty. Chceme zdôrazniť, že presné údery boli vykonané len na území Ukrajiny a vo vzdialenosti nie bližšej ako 35 kilometrov od ukrajinsko-poľských hraníc," dodalo ministerstvo obrany.
Útok na ukrajinskú infraštruktúru
Zelenskyj sa pustil do lídrov skupiny G20, chce rýchlu reakciu! Spojenci sú opatrní
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal v stredu lídrom skupiny G20, že je medzi nimi prítomný "teroristický štát". Zároveň obvinil Rusko z raketového útoku na poľské územie, pri ktorom v utorok zahynuli dvaja ľudia. Spojenci Ukrajiny však... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR
Čo hovorí ukrajinská strana 

Rusko minulo v utorok na útok na ukrajinskú infraštruktúru až miliardu dolárov. Počas masívneho raketového útoku v utorok 15. novembra, odpálili ruské okupačné sily na územie Ukrajiny rakety a drony v hodnote od pol miliardy do miliardy dolárov. Tento záver možno vyvodiť z údajov vzdušných síl, týkajúcich sa vypustených a zostrelených rakiet, poskytnutých ukrajinským ministerstvom obrany.

Výsledky?

Je potrebné poznamenať, že 15. novembra okupanti zaútočili na Ukrajinu 96 vzdušnými a námornými riadenými strelami (X-101, X-555, Kaliber), riadenými vzdušnými strelami X-59, útočnými bezpilotnými lietadlami "Shahed-136/131", "Orion", "Orlan-10", píše Ukrajinská pravda.

V tento deň zostrelila protivzdušná obrana Ukrajiny:

75 riadených striel (X-101, X-555, Kalibr);

2 Kh-59 riadené vzdušné strely;

10 bezpilotných lietadiel Shahed-136/131;

1 bezpilotné lietadlo "Orion";

1 bezpilotné lietadlo "Orlan-10"

Drahý špás...

Podľa agentúry  Forbes je cena jednej rakety Kaliber 6,5 milióna dolárov. Raketa typu X-101 stojí 13 miliónov dolárov a raketa X-555 podľa údajov z otvorených zdrojov stojí 7,5 milióna dolárov. V súlade s tým Rusko vynaložilo len na túto zbraň od 495 miliónov do 963 miliónov dolárov.

Poľsko zasiahla UKRAJINA! Iba omylom? Reakcia Medvedeva JE JASNÁ
V utorok večer zasiahli pohraničie Poľska výbuchy, ktoré zabili dvoch ľudí. Prvé informácie naznačujú, že zbraň, ktorá pristála na hraniciach NATO, bola ruskej výroby, ale bola použitá ako súčasť ukrajinských systémov protivzdušnej obrany,... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik