Keňa: V Nairobi sa zrútila rozostavaná budova(VIDEO)
15 | 11 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

V kenskom hlavnom meste Nairobi sa v utorok zrútila rozostavaná výšková obytná budova. Zatiaľ nie je známe, či si udalosť vyžiadala i obete na životoch. Informovali o tom tamojšie médiá.

Miestni predstavitelia sa obávajú, že pod troskami zrútenej budovy sa nachádzajú stavební robotníci. Na mieste sa už začali záchranné práce.

Podľa miestnych médií prišla v utorok na stavenisko štátna kontrola, ktorá po preskúmaní stavby nariadila pracovníkom, aby odtiaľ odišli. Vedúci stavby im však údajne prikázal, aby v práci napriek tomu pokračovali.

Agentúra AP pripomína, že zrútenia budov sú v Nairobi pomerne bežným javom. V meste je veľký dopyt po bývaní a developeri často porušujú bezpečnostné predpisy.

Po tom, čo sa v roku 2015 v Keni zrútilo osem budov, v dôsledku čoho zahynulo 15 ľudí, prezidentská kancelária nariadila kontrolu všetkých budov v krajine. Chcela tak zistiť, či sú tamojšie stavby v súlade s platnými nariadeniami. Kontrola zistila, že až 58 percent budov v Nairobi nie je vhodných na bývanie. (tasr/AP)

AKTUALIZOVANÉ! Rakety zasiahli aj Poľsko, hlásia obete
Ruské raketové útoky v utorok zasiahli aj Poľsko, ktoré je členskou krajinou NATO, a usmrtili dve osoby. Uviedol to vysokopostavený predstaviteľ amerických tajných služieb. Následne prišla na udalosti rýchla reakcia Moskvy a vyjadrenia našich... Čítať ďalej
15 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik