Kadyrov sa znova ozval
15 | 11 | 2022 I Milan Laca

Kadyrov označil podmienky Kyjeva na rokovania s Ruskom za smiešne.

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov označil podmienky,  predložené kyjevskou vládou, na začatie mierových rokovaní s Ruskom za smiešne. Ukrajinské úrady nie sú schopné diktovať podmienky, zdôraznil. Kadyrov dodal, že ruské podmienky sú reálnejšie. Ak ich Kyjev splní, konflikt sa podľa neho skončí.Zelenskyj predstavil desaťbodový „mierový vzorec“ a povedal aj, že Rusko by malo stiahnuť svoje jednotky z Ukrajiny.
 

Kyjev vyzval africké krajiny, aby chránili občanov pred vyslaním do ruskej vojny
Kyjev vyzval lídrov afrických krajín, aby zabránili tomu, že Moskva do vojny na Ukrajine zatiahne ich občanov. Vyjadril sa tak deň po tom, ako Zambia informovala, že pri tamojších bojoch zahynul jej občan, ktorý si mal toho času odpykávať väzenský... Čítať ďalej
15 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Kadyrov navrhuje

„Máme svoje vlastné podmienky a sú oveľa reálnejšie.
1. Uznanie Luganskej ľudovej republiky, Doneckej ľudovej republiky, Záporožia, Chersonu, Krymu a Sevastopolu za ruské.
2. Vydanie všetkých fašistických zločincov a diablov, zodpovedných za zverstvá voči rusky hovoriacemu obyvateľstvu alebo ich oficiálny súdny proces a zaslúžené obmedzenie slobody, “napísal na Telegrame.

Kadyrov varoval, že čečenský ľud nedovolí Západu, aby pod rúškom pomoci Ukrajine a ohlupovania o demokracii, zničil Rusko a uvrhol do zabudnutia „naše tradície a vieru vo Všemohúceho“.

Ruský postoj