Z NAKA odchádza muž, ktorý obvinil Fica
14 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Meno Jaroslav Vereščák je pomerne neznáme. Viac napovie, že je to policajt NAKA, ktorý obvinil Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, či Norberta Bődőra. Vereščák sa z osobných dôvodov rozhodol k 1. januáru 2023 odísť zo svojej pozície.

Ako dôvod svojej výpovede uviedol Vereščák osobné dôvody. Čo bude s kauzou Súmrak?

Kauza Súmrak

Spolu s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, advokátom Marekom Parom a podnikateľom Norbertom Bődőrom bol Robert Fico 20. apríla t.r. obvinený zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny a tiež z trestného činu ohrozenia daňového tajomstva.

„Konečne prišli na rad tí, ktorí sú v štruktúre postavení najvyššie. Fico by sa nemal skrývať za poslanecký mandát a vzdať sa ho,“ tešila sa vtedy Veronika Remišová.

Černákov "známy" Reichel: Z Mikiho bude raz špeciálny prokurátor!
Milan Reichel síce nesleduje situáciu okolo väzby Mikuláša Černáka, no informáciu o jeho možnom prepustení zaregistroval. Tvrdí, že ho vôbec neprekvapila, ani ho vlastne nezaujíma, hoci mnoho ľudí sa s touto témou na neho obracia. Reichel bol... Čítať ďalej
14 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

O čom hovorilo obvinenie

Vereščák ich vtedy obvinil z ich údajnej snahy o kompromitáciu politických rivalov. Mali na to využívať nelegálne praktiky. Ich aktivity mali byť namierené napríklad proti ministrovi financií Igorovi Matovičovi či exprezidentovi Andrejovi Kiskovi.

K dôvodom sa nevyjadruje

"Je pravdou, že som požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru PZ k 1.1.2023. Dôvody môjho odchodu sú osobného charakteru a z uvedeného dôvodu sa nebudem k tomu vyjadrovať,“ povedal k veci sám Vereščák.

Jeho odchod by však vyšetrovanie kauzy Súmrak nemal ovplyvniť.

OĽaNO je definitívne v rozpade, tvrdí politológ
Prečo preferencie OĽaNO spadli pod 4 percentá? Ako je možné, že ich poslanci pohoreli v komunálnych voľbách? Je to začiatok konca tejto, podľa Romana Michelka schránkovej strany? Ako je možné, že bola odvolaná Janka Bittó Cigániková? Jedna... Čítať ďalej
14 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik