Ukrajina vyzvala Maďarsko, aby odsúdilo vyhlásenia Toroczkaia o zmene hraníc
14 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí vyzvalo maďarskú vládu, aby odsúdila výzvu parlamentného poslanca a predsedu radikálneho Hnutia naša vlasť (Mi Hazánk Mozgalom) Lászlóa Toroczkaia na zmenu hraníc.

"Výzva Lászlóa Toroczkaia na úpravu štátnych hraníc je neprijateľná. Vyzývame maďarskú vládu, aby odsúdila takéto nezodpovedné prejavy, ktoré podkopávajú bilaterálne vzťahy a nezodpovedajú duchu dobrého susedstva,“ uviedol na Facebooku hovorca ukrajinského rezortu diplomacie Oleh Nikolenko.

Toroczkai pri príležitosti poľského Dňa nezávislosti na Twitteri zaželal Poľsku, aby s Maďarskom opäť zdieľalo spoločnú hranicu. Svoj príspevok ilustroval historickou fotografiou z roku 1939, keď Maďarsko okupovalo terajšiu Zakarpatskú oblasť na Ukrajine, a na hraniciach si podávajú ruky Poliak s Maďarom. (tasr/hirklikk.hu)

Poliaci a Maďari si už delia Ukrajinu?
Maďarský politik Toroczkai avizoval pri gratulácii Poľsku rozdelenie Ukrajiny. Predseda maďarskej strany „Naša vlasť“ László Toroczkai naznačil rozdelenie Ukrajiny pri gratuláciách ku Dňu nezávislosti Poľska. Posolstvo zverejnil na svojom profile... Čítať ďalej
13 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik