Odborníčka na migračnú krízu Remišová: Ficove infantilné videá nič nevyriešia
14 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Agenda "lebo Fico" je pre podpredsedníčku vlády Veroniku Remišovú (Za ľudí) charakteristická. Tentokrát sa odborníčke na geopolitiku nepáči, že Robert Fico (Smer-SD) kritizuje vedenie ministerstva vnútra a jeho prístup k migračnej kríze. Nevadí, že máme hranice deravé ako sito. Nevadí, že sú tu hraničné kontroly, ktoré denne znepríjemňujú život obyčajným ľuďom. Nevadí že v obciach vznikajú stanové mestá, kde žijú stovky utečencov a Slováci sa ich boja. Remišovej vadí osem teroristov z Guantánama.

Podotýkame, že podľa prieskumov za posledné mesiace, Veronika Remišová a jej strana Za ľudí je hlboko za hranicou zvoliteľnosti.

Pripomenutie faktu z roku 2015

V roku 2015 Robert Kaliňák uviedol: „Na základe požiadavky americkej strany sa Slovensko rozhodlo pomôcť spojencovi USA a uskutočniť postupne zámer uzatvorenia tohto väzenia. Od roku 2010 prijala SR v troch etapách osem ľudí rôznych národností. Tieto osoby neznamenajú žiadnu hrozbu pre Slovensko, bezpečnostné riziká sme pred ich príchodom preverovali. Sú v procese integrácie, sú monitorovaní, vieme o nich úplne všetko,“

Remišová pripomína väzňov z Guantanama a azylantov

"Robert Fico sa tvári, že celosvetový problém migrácie by vyriešil mávnutím čarovného prútika. Za jeho vlády však namiesto riešenia migrácie minister vnútra Robert Kaliňák po dohode s USA priviezol na Slovensko 8 nebezpečných islamistov z Guantanáma a počty žiadateľov o azyl na Slovensku boli niektoré roky ich vlády 5x vyššie, ako sú dnes," pripomína Veronika Remišová.

Odborníčka na geopolitiku

"Celosvetový problém migrácie sa týka všetkých vyspelých krajín, ktoré čelia vlnám migrantov. Napríklad len vo Veľkej Británii stúpol počet migrantov tento rok takmer dvojnásobne. Oproti iným krajinám je na Slovensku problém s migráciou minimálny - v stanovom mestečku Kúty je okolo 200 migrantov, ktorí však po 2-3 dňoch zo Slovenska odchádzajú, ich cieľom je hlavne Nemecko. Slovensko je pre nich len tranzitná krajina. Slovenská schengenská hranica na východe je strážená ukážkovo, problémom na balkánskej ceste je dnes hlavne maďarsko-srbská hranica. Preto spoločne s inými krajinami Maďarsku pomáhajú strážiť hranice aj slovenskí vojaci a policajti," upozorňuje Remišová.

Z NAKA odchádza muž, ktorý obvinil Fica
Meno Jaroslav Vereščák je pomerne neznáme. Viac napovie, že je to policajt NAKA, ktorý obvinil Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, či Norberta Bődőra. Vereščák sa z osobných dôvodov rozhodol k 1. januáru 2023 odísť zo svojej pozície. Ako dôvod svojej... Čítať ďalej
14 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Kde teda problém je?

"Napriek tomu, že Slovensko je relatívne chránené, je treba si na úrovni Európskej únie povedať, čo ďalej. Prevažná väčšina migrantov nepochádza z krajín aktívneho celoštátneho vojenského konfliktu. Únia nemôže byť útočiskom pre migrantov, ktorí odchádzajú zo svojich krajín z ekonomických dôvodov, jednoducho nemá na to kapacitu ani politickú vôľu. Utečenecké vlny vyvolávajú v hostiteľských krajinách napätie, ktorých výsledkom sú populistické vlády alebo, čo je ešte horšie, Brexit a dezintegrácia EÚ. Slovensko a EÚ musia byť pripravené pomôcť utečencom z Ukrajiny, kde na civilné obyvateľstvo barbarsky útočí ruská armáda. No prijímať v Európe každý rok milióny ľudí z celej zemegule je nerealistické a treba si to priznať aj na úrovni EÚ," vysvetľuje podpredsedníčka vlády.

"Tento problém ale nevyrieši Fico a jeho infantilné videá. Pretože výsledkom jeho vlády boli na Slovensku len dovezení nebezpeční teroristi a žiadne skutočné riešenia," uzatvára Veronika Remišová.

Ako Fico, tak aj predstavitelia Smeru sa niekoľkokrát vyjadrili v zmysle, že práve oni v rokoch 2013-15 zabránili  stavu, ktorý tu máme aktuálne. Nezvládnutá nelegálna migrácia je jeden z dôvodov, prečo je na programe najbližšej schôdze NR SR odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO).

Kollár jasne povedal, kto je zodpovedný za problémy s migrantami
Z prvej veľkej migrantskej krízy spred pár rokov, pripomíname ohnivé vyjadrenia Borisa Kollára (Sme rodina)kedy jasne deklaroval, že ich tu nechceme. Dnes je situácia na Slovensku omnoho vážnejšia a Kollár z toho viní hlavne týchto kolegov z... Čítať ďalej
14 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik