Nezabudnite si prezuť vozidlá. Prvý sneh čoskoro aj v nižších polohách Slovenska
14 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Koncom týždňa môže nasnežiť v nižších polohách Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.

"Je zvýšená pravdepodobnosť, že minimálne na severe územia sa prechodne aj v nižších polohách vyskytne sneženie alebo dážď so snehom a maximálna denná teplota vzduchu tam bude len v intervale od nula do päť stupňov Celzia," uviedol SHMÚ. Priblížil, že zmenu počasia prinesie tlaková níž, ktorá sa začne prehlbovať najprv nad Pobaltím, neskôr bude prehlbovanie pokračovať nad východnou Ukrajinou a ukrajinsko-ruským pohraničím.

"Po jej zadnej strane bude najmä nad Poľsko a Ukrajinu prúdiť od severovýchodu studený vzduch. Časť tejto vzduchovej hmoty pretečie aj cez karpatský oblúk a dostane sa nad naše územie," spresnili meteorológovia s tým, že najviac studeného vzduchu sa dostane nad sever Slovenska. V nedeľu (20. 11.) sa prehĺbi aj tlaková níž nad Stredomorím a po jej prednej strane k nám najmä vo vyšších vrstvách ovzdušia začne prúdiť teplejší a vlhší vzduch.

"Nad našou oblasťou sa v týchto dňoch bude vlniť výrazné teplotné rozhranie," doplnil SHMÚ s tým, že neurčitosť v predpovedi na záver týždňa je vzhľadom na vyššie opísanú synoptickú situáciu veľká.

Heger stratil kontakt s realitou na Slovensku a je vedľa ako tá jedľa! (VIDEO)
"Schopnosť a usilovnosť, s akou Heger uráža inteligentných ľudí, je neuveriteľná. Podľa Hegera je na Slovensku všetko v úplnom poriadku a lepšiu vládu sme nikdy nemali. Ten človek je vedľa ako tá jedľa! "Uviedol bývalý trojnásobný premiér na... Čítať ďalej
14 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik