Poslanci sa zídu opäť v utorok, Mikulec by mal čeliť odvolávaniu
13 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR sa zídu opäť v utorok (15. 11.). O 11.00 h by mali rozhodnúť o prerokovanom uznesení k situácii v zdravotníctve z dielne Smeru-SD. Naplánovanú majú poslanci aj ďalšiu mimoriadnu schôdzu iniciovanú Smerom-SD. Na nej by mal minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) opätovne čeliť pokusu o odvolanie z funkcie.

Uznesením k situácii v zdravotníctve chce opozičný Smer-SD zaviazať vládu, aby prijala memorandum s lekármi. Uznesenie obsahuje aj požiadavky odborárov. Strana upozorňuje na kolaps zdravotníctva po uplynutí výpovednej lehoty množstva lekárov.

Na mimoriadnej schôdzi v závere uplynulého týždňa vystúpili viacerí opoziční poslanci s apelom na vládu.

Vyjadril sa aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Podľa jeho slov sú v uznesení rovnaké požiadavky, aké obsahuje aj rezortom pripravené memorandum.

Smer-SD okrem mimoriadnej schôdze k zdravotníctvu inicioval aj odvolávanie ministra vnútra.

Mikulcovi vyčíta nezvládanie situácie s nelegálnou migráciou. Kritizuje aj riadenie rezortu vnútra.

Minister už uviedol, že je pripravený čeliť odvolávaniu. Hovorí o legitímnom práve opozície, ale aj o klamstvách jej predstaviteľov.

Slovensko podľa Mikulca migračnú vlnu zvláda dobre. Vláda SR už návrh opozície na jeho odvolanie odmietla.

Poliaci to pokašľali! Nacistické symboly prehliadli, antifašistov zatkli
Poľská polícia čelí kritike! Opozícia v Poľsku kritizuje políciu za to, že v piatok vo Varšave zatkla antifašistických aktivistov, ale nezasiahla proti symbolom z éry nacizmu, ktoré sa objavili medzi účastníkmi pochodu k Dňu... Čítať ďalej
13 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik