Trenčiansky hrad ovládnu v sobotu krampusáci
12 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Trenčiansky hrad ovládnu v sobotu krampusáci - čerti v strašidelných maskách. Zvedavosť, napätie, strach, ale aj smiech a uvoľnenie ponúka v sobotu Trenčianske múzeum v Trenčíne na Trenčianskom hrade počas podujatia Nebo, peklo, krampus. Informovalo o tom múzeum na svojej webovej stránke.

Na návštevníkov hradu starších ako 12 rokov čakajú špeciálne upravené zákutia hradu, v ktorých budú striehnuť krampusáci a krampusácke čarodejnice - čerti vo fantastických maskách. Tí navodia na hrade dokonale pekelnú a hrôzostrašnú atmosféru.

"Krampus je alpské strašidlo, ktoré sa objavuje predovšetkým okolo adventu. Je to staroveká tradícia, ktorá vznikla v rakúskych Alpách, odkiaľ sa postupne rozšírila do celého Rakúska a postupne aj do okolitých štátov, Nemecka, Slovinska, Maďarska, severného Talianska, Chorvátska, ale aj už do Českej a Slovenskej republiky," informuje múzeum s tým, že podujatie pripravili v spolupráci so skupinou Eligor Krampus z Mladej Boleslavy.

Podujatie je bez sprievodcu. Vstup je v polhodinových intervaloch v čase od 16.00 do 19.00 h. "Záver prehliadky bude v znamení dobra, svetla a lásky, pretože dobro vždy víťazí nad zlom.  Nebude tomu inak ani tentoraz," doplnilo múzeum.  

Prídeme o miliardy z EÚ? Matovičovo ministerstvo si váľa šunky
Na zavedenie výdavkových limitov je nevyhnutná dohoda Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) s Ministerstvom financií (MF) SR na metodike ich fungovania. Od polovice júla však nedošlo k žiadnemu posunu zo strany MF napriek opakovaným urgenciám od... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik