Generál Viktorín: Kto zaplatí pomoc mimovládok?
13 | 11 | 2022 I Eka Balašková

Hoci sme u generála Jozefa Viktorína (Republika) zvyknutí, že sa venuje hlavne obrane, tentokrát sa pozrel na memorandum ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) a jeho memorandum, ktoré podpísal s mimovládkami. Ako si Roman Mikulec predstavuje spoluprácu?

Viktorín predpokladá, že aj tu sa prejaví Mikulcovo zlyhanie, ako vlastne v problematike migrácie cez Slovensko v každom ministrovom kroku. 

Memorandum ako zlý sen

"Minister vnútra úplne stratil súdnosť? Podpísanie memoranda s 11 mimovládkami, ktoré majú „pomáhať pri riešení krízových situácií v oblasti migrácie“ je ako zlý sen. Prečo? Lebo jednoznačnú kompetenciu v tejto oblasti má štát - Vláda SR - Ministerstvo vnútra," píše generál Viktorín na sociálnej sieti.

Umyje si Mikulec ruky?

"Zvlášť upozorňujem na Ministerstvo vnútra a na ministra Mikulca. Memorandum vzbudzuje dojem zbavenia sa zodpovednosti a vytvorenia chaosu. Áno, minister môže podpísať memorandum všeobecne s kýmkoľvek. Avšak tu je na mieste otázka čo mimovládky dostanú, resp. koľko a z akého rozpočtu. Jednoducho. Či sú to peniaze daňových poplatníkov alebo granty a dotácie zo zahraničia. Jedno aj druhé je zle," varuje generál Viktorín.

Kramplová: Mikulec, Orlovský, choďte to po hosťoch UPRATAŤ!
Podpredsedníčka Slovenskej národnej strany Dagmar Kramplová ostala v šoku - na zastávke MHD vo Vajnoroch pred cudzineckou políciou odfotila veľmi nelichotivú realitu. Zastávku pritom využívajú hlavne cudzinci - stojí totiž pred Cudzineckou... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Komu sa bude zodpovedať minister?

"Viem si predstaviť ako minister zanedlho povie, že situáciu riešil a mimovládky nepomohli. Je tu však problém. Lebo len a len minister Mikulec bude zodpovedný za každého jedného nelegálneho migranta. To by som chcel, aby si uvedomil a podľa toho sa riadil. Minister sa totiž nezodpovedá mimovládkam a ich sponzorom, ale iba občanom SR," pripomína generál Jozef Viktorín.

O aké memorandum ide

"Minister vnútra Roman Mikulec v utorok 8. novembra 2022 počas druhého dňa konferencie organizovanej splnomocnencom vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Filipom Vagačom podpísal s 11-timi neziskovými organizáciami Memorandum o spolupráci pri riešení mimoriadnej situácie v súvislosti s príchodom veľkého počtu ľudí z Ukrajiny na územie Slovenskej republiky spôsobeným eskaláciou ozbrojeného konfliktu na území Ukrajiny," uvádza sa v tlačovej správe Ministerstva vnútra SR.

Kotleba podal trestné oznámenie na Mikulca: PRESPAL ďalšiu KRÍZU! (VIDEO)
Predseda ĽSNS Marián Kotleba podal trestné oznámenie na ministra vnútra, Romana Mikulca (OĽaNO). Odôvodnil to nečinnosťou ministra v situácii, kedy Česko a Rakúsko nielenže zatvorilo hranice so Slovenskom, ale k nám vracajú nelegálnych migrantov,... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik