Diplomacia po diplomaticky
13 | 11 | 2022 I Milan Laca

Európska únia chce izolovať ruskú delegáciu na summite G20.

Euróska únia  a Veľká Británia sa pokúsia izolovať ruskú delegáciu na summite, píše The Telegraph s odvolaním sa na svoje zdroje.

Myslia...
Západní partneri chcú, podľa nemenovaného predstaviteľa Európskej zahraničnej služby, ukázať, že „medzinárodné spoločenstvo myslí na kroky Moskvy na Ukrajine. Znamená to tiež, zabrániť im stretnúť sa so Sergejom Lavrovom alebo kýmkoľvek, kto vedie ruskú delegáciu, alebo zariadiť, aby ľudia odišli, keď bude Rusko hovoriť," citovali noviny svoj zdroj.
Maďarsko hovorí jasné NIE poskytnutiu ďalších úverov UKRAJINE
Maďarsko vyjadruje obrovské znepokojenie vo veci poskytnutia nového úverového plánu Európskej únie pre Ukrajinu. Ide o výšku 18 miliárd eur. Pre členské štáty by to znamenalo totálny bankrot, také je nemenné stanovisko maďarských politikov,... Čítať ďalej
11 | 11 | 2022 | Emanuel Orban
Aby ste vedeli!
Európania dajú svojim ruským partnerom vedieť, že akékoľvek rokovania sa musia viesť za podmienok prijateľných pre Kyjev, píše sa v článku.
Ázia inak...
Čína, na rozdiel od Talianska, Nemecka, Španielska a Francúzska neprispeje k izolácii Ruska, dodal zdroj. Očakáva sa, že Moskva a Peking sa pokúsia zmierniť spoločné vyhlásenie krajín. „Číňania a Rusi úzko spolupracujú,“ povedal jeden európsky predstaviteľ, ktorý vzťah medzi Ruskom a Čínou označil za „bezhraničné priateľstvo“.
Pán prezident...

Ukrajinský prezident Volodymyt Zelenskyj sa na summite nezúčastní, ale vystúpi online na podujatí o vplyve ukrajinskej krízy na globálnu potravinovú bezpečnosť, dodal The Telegraph. Samit G20 bude na Bali 15. a 16. novembra. Ruskú delegáciu povedie minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

Česká europoslankyňa: Zbrane poslané na Ukrajinu sú späť. V rukách ZLOČINCOV! (VIDEO)
Mali by sme konečne zasadnúť k rokovaciemu stolu, namiesto nekonečného a nákladného zbrojenia, ktorým si všetci platíme za znižovanie vlastnej bezpečnosti! Skonštatovala to česká europoslankyňa a predsedkyňa KSČM Kateřina Konečná na sociálnej... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik