Česká europoslankyňa: Zbrane poslané na Ukrajinu sú späť. V rukách ZLOČINCOV! (VIDEO)
12 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Mali by sme konečne zasadnúť k rokovaciemu stolu, namiesto nekonečného a nákladného zbrojenia, ktorým si všetci platíme za znižovanie vlastnej bezpečnosti! Skonštatovala to česká europoslankyňa a predsedkyňa KSČM Kateřina Konečná na sociálnej sieti. Priblížila aj hrozivú vyšetrovaciu správu.

"Europol, teda organizácia Európskej únie (!), zaoberajúca sa prevenciou a bojom proti organizovanému zločinu, už v júli varoval pred rizikom obchodovania so zbraňami dodávanými ukrajinskej armáde a ich pašovaním na území EÚ," varuje česká europoslankyňa. 

Podľa Konečnej správa Europolu priamo spomína, že pre vojnové konflikty je obvyklým javom, keď vojenský materiál končí v „zlých rukách“, a to sa podľa posledných správ potvrdzuje aj v prípade vojny na Ukrajine. 

"Podľa detektíva Christera Ahlgrena z fínskeho Národného úradu pre vyšetrovanie boli zbrane dodané na Ukrajinu z rôznych krajín následne nájdené okrem Fínska aj u kriminálnikov vo Švédsku, Dánsku a Holandsku," informuje Konečná.

Europoslankyňa upozorňuje na správu Europolu, ktorá zároveň spomína, že v prípade predošlých vojnových konfliktov hrozilo najväčšie riziko pašovania zbraní po ich skončení. 

"Ak teda v tomto prípade už disponujú orgány národných štátov Európskej únie informáciami o tom, že ku kupčeniu dochádza hneď v niekoľkých krajinách, dá sa očakávať, že ďalším a ďalším zbrojením Ukrajiny bude v budúcnosti len viac a viac ohrozená vnútorná bezpečnosť EÚ," varuje Konečná. 

Alarmujúca je podľa političky tiež reakcia Spojených štátov, ktoré v nadväznosti na tieto správy vyslali prvýkrát od začiatku konfliktu na území Ukrajiny zástupcu svojej armády. Tí dostali za úlohu dohliadať na to, aby dodávky zbraní skutočne končili tam, kde majú, a nie na čiernom trhu. 

"Cieľ určite popísaný vzletne, keby však Spojené štáty nevyužívali ako obvykle každú príležitosť, ako inštalovať svoju armádu na cudzie územie na posilnenie vplyvu v daných regiónoch…Aj z tohto dôvodu považujem za dôležité celú situáciu naďalej pozorne sledovať a hlavne konečne zasadnúť k rokovaciemu stolu, namiesto nekonečného a nákladného zbrojenia, ktorým si všetci platíme za znižovanie vlastnej bezpečnosti v budúcnosti," uzavrela Konečná.

Čo zas Rusi vymýšľajú?(VIDEO)
V Spojených štátoch veria, že Rusko sa údajne pripravuje na testovanie „jadrového torpéda“. Biely dom tvrdí, že Moskva sa pripravuje na skúšku jadrového torpéda. Odvysielala to televízia CNN, s odvolaním sa na anonymného vysokopostaveného... Čítať ďalej
11 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik