Záhadná čierna zmluva. Prezradí Kolíková čo v nej je?
10 | 11 | 2022 I Alica Kočišová

Tomáš Taraba, predseda strany Život NS sa pýta exministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej na zmluvu o dodávke špecializovaného hardvéru, ktorá má takmer všetky strany "začiernené" a nič sa z nej nedá vyčítať. Tvrdí, že v centrálnom registri zmlúv pribudla tesne pred odchodom exministerky z jej postu.

Poslanec NR SR Tomáš Taraba v úvode videa, ktoré zverejnil na sociálnej sieti, uvádza, že Mária Kolíková má akosi veľké šťastie, že vždy keď končí v nejakej funkcii, tak sa ešte stihne zbehnúť nejaký zaujímavý kšeft. Pripomína, že keď Mária Kolíková pôsobila ako štátna tajomníčka, keď "spolu so smerákmi budovala spravodlivosť, tak im zbehol výskumák."

Teraz sa ale Taraba pýta na zaujímavú zmluvu v centrálnom registri zmlúv, ktorá bola podľa jeho slov v gescii ešte jej ministerstva za Generálne riaditeľstvo Zboru väzenskej a justičnej stráže za 11,8 miliónov eur.

Zmluva o dodávke špecializovaného hardvéru má 26 strán, z toho je 24 strán vyčiernených.

Uvádza, že takto by ju mohli zverejniť akurát na divokom západe.

Údajne sa súčasného ministra spravodlivosti na obsah zmluvy už pýtal. Ten mu mal povedať, že to preverujú, že nevedia o čom to je. "Tak skúste nám povedať, o čom je zmluva, ktorá z 26 strán musí byť na 24 stranách vyčiernená" - vyzýva Tomáš Taraba Máriu Kolíkovú.

Remišová rozdáva rozumy. Teraz školí Žilinku.
Predsedníčka strany Za ľudí a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová rozdáva rozumy. Tentoraz školí generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ako má postupovať a čo má vlastne riešiť. Generálneho prokurátora... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik