Remišová rozdáva rozumy. Teraz školí Žilinku.
10 | 11 | 2022 I Alica Kočišová

Predsedníčka strany Za ľudí a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová rozdáva rozumy. Tentoraz školí generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ako má postupovať a čo má vlastne riešiť. Generálneho prokurátora obviňuje z populistických krokov, ktorými vytĺka lacný politický kapitál a obviňuje ho, že si svoju prácu nerobí. Znova sa objavuje unesený Vietnamec aj povestný §363.

Veronika Remišová vo svojom príspevku na sociálnej sieti školí generálneho prokurátora a ponúka mu jednoduchý popis toho, čomu by sa mal venovať a naopak, čo by nemal vo svojej funkcii riešiť. Jej status adresovaný Marošovi Žilinkovi prinášame v plnom znení:

O čo vlastne ide generálnej prokuratúre?

Z vyjadrení generálneho prokurátora Žilinku k akýmsi neurčitým podozreniam v súvislosti s migráciou nie je doteraz zrejmé, čo vlastne chce generálna prokuratúra skúmať. Vyzerá to skôr na klasický postup pána Žilinku, ktorý vstupuje do politických tém a vytĺka lacný politický kapitál namiesto toho, aby si robil svoju prácu.

Nový večný vládca nášho ľudu: Matovič
Nad vyjadreniami "tieňového premiéra" Igora Matoviča sa často rozum pozastavuje. Tentoraz si v Televíznych novinách televízie Markíza neodpustil prorocký dodatok, ktorý určite poslúži aj ako dobrý základ pre vtipy najbližších dní. Po tom, čo sa... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Videli sme to v prípade obrannej zmluvy s USA či pri nechutnej ruskej propagande v súvislosti s cintorínom v Ladomirovej a vidíme to aj teraz. Od generálneho prokurátora predovšetkým očakávam, že sa vyjadrí ku kauze únosu Vietnamca, ktorá mieri až k pánovi Kaliňákovi a ktorú na začiatku svojho pôsobenia bleskovo upratal. V tieto dni prebieha v Nemecku proces, v ktorom nemecké vyšetrovacie orgány hovoria opäť o tom, že mal byť občan vietnamu unesený na Slovensko a cez Slovensko.

Rovnako sa objavili rozhodnutia súdov, ktoré vyvolávajú otázky v súvislosti s nadužívaním §363. Od generálnej prokuratúry sa očakáva, že bude pracovať, nie politikárčiť. A práve k svojej práci má pán Žilinka čo vysvetľovať- okrem iného aj to, či sa tento kľúčový štátny orgán mení na politickú stranu, alebo skrátka len nevie, čo má v skutočnosti na starosti.

Politológ Lenč Nicholsonovej: Nová strana? Radšej len pozhasínajte svetlá! (VIDEO)
Lucia Ďuriš Nicholsonová oznámila, že rokuje s desiatkami ľudí o budúcom projekte a z neho by mohla vzísť aj nová politická strana. Politológ Jozef Lenč to na sociálnej sieti hodnotí: Nicholsonová zakladá bruselsko-vidiecky hybrid sociálnej... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik