Právnička Laššáková: Žeby výroky o „politickom talente“ a „politickom vplyve“ prezidentky neboli pravdivé?
10 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Tak mi napadlo... či by sa otázka okolo referenda nedala vyriešiť aj inak, zauvažovala právnička Judita Laššáková vo svojom statuse na sociálnej sieti. Prečo Zuzana Čaputová nevyužije svoj „politický talent“ a svoj politický „vplyv“? Alebo je to všetko inak?

Bolo by to jednoduchšie

"Vraj vyhlásená referendová otázka korešponduje s tým, čo Ústavný súd v roku 2021 pri zmene Ústavy SR žiadal (čo tvrdia všetci). Prekáračky medzi politikmi nie sú zábavné a ľudí unavujú. Odkazujú si v tlačových vyhláseniach, facebookoch a všade možne, ktorý z nich je horší a viac ubližuje spoločnosti a demokracii vôbec," upozorňuje Laššáková.

Otázka, ktorá právničku napadla, je preto jednoduchá:

Prečo Zuzana Čaputová nevyužije svoj „politický talent“ (výrok Moniky Tódovej) a svoje oprávnenie vystúpiť v parlamente (čl. 102 ods. 1 písm. p)) a svoj politický „vplyv“ (86. miesto v rebríčku najvplyvnejších žien v roku 2021), aby toto všetko využijúc vyzvala poslancov NR SR, aby prijali zmenu zákona podľa toho, čo vyslovil Ústavný súd SR?

Tým by sa podľa právničky vyriešilo viacero problémov:

  • Prestali by prekáračky medzi politikmi
  • Spoločnosť by sa upokojila
  • Ušetrili by sme v tejto veľkej energetickej kríze, kedy treba ľuďom na Slovensku pomáhať, obrovské množstvo peňazí
  • Smer a Hlas by si referendovou kampaňou nemohli robiť predvolebnú kampaň (výrok Veroniky Remišovej)

"...jaj, a konečne by sme videli poslancov NR SR, že robia to, čo ako personálny substrát parlamentu majú robiť: hlasovať tak, aby zlepšovali právny poriadok SR.

Blaha varuje: Je len otázkou času, kedy to buchne!
Celý štát je v rozklade. Rozbíjajú všetko, čoho sa chytia! Pobehujú tu bezprízorní migranti, čaká nás kolaps nemocníc a do toho agent Káčer likviduje naše dobré vzťahy s Maďarskom. Takto si zgustol na krokoch našej vlády opozičný poslanec Ľuboš... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Prečo sa to nedeje takto?

"Žeby výroky o „politickom talente“ a „politickom vplyve“ Zuzany Čaputovej neboli pravdivé?," pýta sa Laššáková.

Podľa právničky ak teda poslanci NR SR nie sú ani ochotní, ani schopní vykonávať prácu, za ktorú im uhrádzame odmenu každý mesiac, budeme mať pri referende možnosť im ukázať, ako sa to robí.

"Môžeme im ukázať, že my vieme prejaviť svoj názor: Áno alebo Nie. Pretože zostať doma, by znamenalo hlasovať spôsobom: Zdržal som sa. Tak čo, Slováci? Vieme to lepšie ako naši poslanci...?," uzavrela Laššáková svoj status otázkou.

Chmelár: Vráťte ministrovi Káčerovi pamäť!
Šéf slovenskej diplomacie Rastislav Káčer mi začína robiť starosti. Dramaticky mu zlyháva pamäť. Upozorňuje na to vo svojom príspevku na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár. Vyjadrenia ministra zahraničných vecí považuje... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik