Marián Kéry zo SMER - SD: Okato a bez hanby pomáhajú Kotlebovci koalícii
10 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Dianie v parlamente je podľa Mariána Kéryho (SMER - SD), poslanca NR SR nedôstojné. Kéry tvrdí, že nejde iba o dianie za posledné týždne, ale ide o dianie za niekoľko mesiacov. Je presvedčený, že poslanci sledujú vlastné záujmy, vodu kážu a víno pijú. Kéry zdôrazňuje, že učebnicovým príkladom sú Kotlebovci z ĽSNS a vysvetlil, prečo si to myslí.

Najnovším príkladom o nedôstojnom dianí v parlamente je podľa poslanca NR SR, strany SMER - SD, Mariána Kéryho narýchlo vložený návrh znížiť polovicu DPH lyžiarskym strediskám. Ten podľa neho predložili tí, ktorých šéf jedno také stredisko vlastní.

Ďalším príkladom je podľa neho to, ako okato a bez hanby Kotlebovci pomáhajú svojím hlasovaním koalícii s pretlačením jej zákonov.

Kéry výnimočne súhlasí s Richardom Sulíkom (SaS)

"Výnimočne budem súhlasiť s predsedom SaS Richardom Sulíkom, a síce, že táto schôdza, na ktorej sa hlasovalo hodiny, bola nielen vedená na hulváta, ale že sa tak aj správali viacerí poslanci," uviedol na sociálnej sieti.

Kotlebovci z ĽSNS sú toho podľa neho učebnicovým príkladom.

"Ešte v septembri trošku nadnesene tvrdili, že (citujem): „...podarilo sa nám rozbiť vládu a teraz prichádzame s riešením, ako docieliť predčasné voľby,“" uvádza ďalej Kéry. A dodáva, že podľa neho sú v dosť schizofrenickej situácii.

Na pozdrav Žyve Belarus musia v Bielorusku zabudnúť
Pozdrav Žyve Belarus! (Nech žije Bielorusko!) zaradilo bieloruské ministerstvo vnútra do zoznamu zakázaných nacistických symbolov. Ocitla sa tam aj odpoveď na toto zvolanie: "Žyve!" (Nech žije!). V ministerskom dokumente sa tento pokrik označuje... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Kotlebovci podľa Kéryho podporili veľmi zlý návrh zákona

"Tie predčasné voľby chcú dosiahnuť ako? Podporou návrhov vládnej koalície a´la podpora zmien v dôchodkovom sporení v druhom pilieri?" Pýta sa.

Kéry je presvedčený, že ide o veľmi zlý návrh zákona pre ľudí, ktorý v praxi bude znamenať, že ak sa po novom seniori rozhodnú naraz si vybrať celé úspory, budú za to musieť zaplatiť štátu daň.

"Nie je to nič iné, ako seniorom do očí sa vysmievajúce opatrenie. Ako za toto mohli hlasovať?" Pýta sa poslanec NR SR, za stranu SMER - SD.

"Dalo by sa pokračovať ďalšími pikantnými hlasovaniami, ktoré by odkryli pravé a skutočné tváre mnohých poslancov a poslaneckých klubov. Iné je však dôležitejšie," tvrdí Kéry.

"Ako dlho toto divadlo, ktoré je čoraz väčším skúšaním nervov bežných ľudí, bude ešte trvať? A komu vlastne na konci zostane vlastná tvár?" pýta sa v závere príspevku a otázky necháva otvorené, nech si ich zodpovie každý sám.

Si Ťin-pching posiela odkaz Spojeným štátom a Taiwanu: Príprava na vojnu!
Čínsky prezident Si Ťin-pching nariadil armáde, aby všetko svoje úsilie zamerala na boj a prípravu na vojnu. Uviedol tiež, že Čína sa v súvislosti s Taiwanom nachádza v "nestabilnej a neistej" situácii. Si Ťin-pching, ktorý si nedávno zaistil... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik