Dráma v Trnavskej nemocnici. Z nácviku sa stala realita
10 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Urgentný príjem Fakultnej nemocnice (FN) Trnava prijal v stredu (9. 11. poraneného a ožiareného pacienta, ktorého následne operovali. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

O týždeň skôr pritom tím z urgentného príjmu FN Trnava realizovali nácvik dekontaminácie a ošetrenia pacienta, ktorý bol ožiarený rádioaktivitou.

"Neprešiel ani týždeň a z nácviku sa stala realita. V stredu 9. novembra bol hlásený príjazd rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) s pacientom, ktorý bol poranený a  ožiarený. Tím z urgentného príjmu mal 11 minút do príjazdu RZP a na prípravu," uviedla nemocnica.

Ako doplnila, za tento čas museli prispôsobiť časť urgentného príjmu na ošetrenie kontaminovaného pacienta. "Ten bol v prvom rade dekontaminovaný, následne ošetrený a operovaný," informovala nemocnica.

Ostrý odkaz primátorky Sliača Naďovi: Nerozdeľujte nás posmeškami!
Pre referendum proti americkej základni utŕžili Sliačania množstvo posmeškov a ironických komentárov. Viac menej to odštartoval výrok ministra obrany Jaroslava Naďa, že by Sliačania kľudne mohli mať referendum aj o UFO a bolo by to to isté.... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik