Blaha varuje: Je len otázkou času, kedy to buchne!
10 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Celý štát je v rozklade. Rozbíjajú všetko, čoho sa chytia! Pobehujú tu bezprízorní migranti, čaká nás kolaps nemocníc a do toho agent Káčer likviduje naše dobré vzťahy s Maďarskom. Takto si zgustol na krokoch našej vlády opozičný poslanec Ľuboš Blaha. Takú anarchiu nemajú nikde...

Hranice medzi Slovensko a Maďarskom sú "very, very open"

Na hraniciach s Českom je podľa Blahu peklo. Zhromažďujú sa tam nelegálni migranti z arabského sveta, ktorí si nevedia vynachváliť slovenskú políciu - sme jediná krajina, v ktorej sa môžu voľne túlať bez povolenia k pobytu. "Slová jedného z týchto vysmiatych migrantov sa zapíšu do dejín - vraj Slovensko je super destinácia, pretože hranice medzi Slovensko a Maďarskom sú "very very open"," krúti hlavou poslanec v statuse na sociálnej sieti.

Na čele polície je tupý Hamran. A na čele rezortu vnútra ešte tupší Mikulec. Takú anarchiu nemajú nikde. Migranti sa sem budú hrnúť - už si posielajú správy, nech všetci idú do Slovakia, že tam tí blázni nič nekontrolujú a môžu tu vyvádzať, ako chcú.

Výsledok?

Podľa Blahových slov migrantov pribúda a už sa len čaká, kedy dôjde na Záhorí k nejakej tragédii. Česko a Rakúsko kvôli Mikulcovi zaviedlo hraničné kontroly. Slováci trpia.

"A vláda sa tvári, že Mikulec robí svoju robotu úplne skvele. Nevadí, že je to Lojzo čistič, ktorý likviduje opozíciu. Nevadí, že je to ťažké oľaňácke zlodejisko, ktoré dohadzuje kšefty rodine. Nevadí, že je slniečkarsky kráľ. Roman is the best. To nevymyslíš. Pritom nie je nič ľahšie, ako strážiť slovensko-maďarskú hranicu, ktorej väčšinu tvorí voda. Ale pre mentálne nemehlo Mikulca je to nadľudský výkon - ten by neustrážil ani vstup na kúpalisko Matadorka. Celá opozícia sa podpísala pod návrh na jeho odvolanie - je najvyšší čas dať ho dole," myslí si podpredseda Smeru.

Nový večný vládca nášho ľudu: Matovič
Nad vyjadreniami "tieňového premiéra" Igora Matoviča sa často rozum pozastavuje. Tentoraz si v Televíznych novinách televízie Markíza neodpustil prorocký dodatok, ktorý určite poslúži aj ako dobrý základ pre vtipy najbližších dní. Po tom, čo sa... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Medzitým sa blíži kolaps nemocníc

Zdravotníci podali výpovede a reálne hrozí, že ľudia na Slovensku budú kvôli arogancii a neschopnosti vlády podľa Blahu prichádzať o zdravie a umierať. "Spomínam si na slávny predvolebný slogan Čaputovej, ktorá chcela mať zo Slovenska "krajinu, kde sa ľudia nebudú báť umierať". Vláda robí všetko preto, aby jej umieraciu víziu naplnila. A Čaputová sa veselo predvádza v nových garderóbach dakde v Egypte, tu vlnka, tam vlnka, ošpliechame sa s Ďurim. Len škoda, že v Červenom mori, oni by radšej v Modrožltom," podotýka ironisky poslanec.

Celý štát je v rozklade

Čo na tom, že kvôli nelegálnym migrantom kolabuje národná bezpečnosť? Čo na tom, že kolabujú nemocnice? Čo na tom, že EÚ nás ženie do bankrotu kvôli Ukrajine? Pýta sa smerák. Podľa neho je celý štát v rozklade.

"A zmyslov zbavený Káčer kope do jedinej krajiny v EÚ, kde ešte nestratili zdravý rozum - do Maďarska. Vraj Maďari šíria kremeľskú propagandu. Maďari ho sfúkli ako sviecu. Pripomenuli mu, aký americký militaristický think-tank viedol - oni dobre vedia, komu slúži. Na jeho provokácie však reagovať nebudú. Kto by sa takou nulou zahadzoval," konštatuje Blaha.

Na čele štátu je dnes podľa smeráka neoliberálna svoloč. "Takto to vyzerá, keď vládnu liberáli. Štát je v totálnom rozvrate. Je len otázkou času, kedy to buchne. Len otázkou času," varuje poslanec.

Dagmar Kramplová: Treba to povedať úplne priamo a jasne...Za Slovenko!
Spojme sa konečne pre dobrú vec. Urobme krok smerom k lepšej budúcnosti Slovenska. 21. január 2023 je rozhodujúci termín, kedy môžeme do istej miery prispieť k pádu terajšej vládnej garnitúry na čele s prezidentkou. Posolstvo referenda je jasné:... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Maďarská vláda nenaletí na provokácie Káčera

Ako HD informoval, vyhlásil to v stredu maďarský štátny tajomník rezortu diplomacie zodpovedný za dvojstranné vzťahy Tamás Menczer v reakcii na rozhovor slovenského ministra pre server napunk.dennikn.sk.

"Argumenty, ktoré počujeme od maďarskej vlády, sú často rovnaké ako tie, ktoré používa kremeľská propaganda v informačnej vojne", povedal okrem iného Káčer v rozsiahlom rozhovore.

"O Rastislavovi Káčerovi - lídrovi think-tanku, veľvyslancovi či ministrovi zahraničných vecí -, už mnohokrát vysvitlo, že nemá rád Maďarov, čo je (maďarskej) vláde ľúto, ale berie na vedomie. Provokácii však nenaletíme, silu spojenectva Vyšehradskej štvorky zachováme, tú nedokáže zbúrať ani Rastislav Káčer," napísal Menczer na Facebooku.

Maďarský štátny tajomník rezortu diplomacie VYSLAL TVRDÝ odkaz pre ministra zahraničných vecí Káčera!
Maďarská vláda, ktorá je zástancom mieru, nenaletí na provokácie ministra zahraničných vecí SR Rastislava Káčera. Vyhlásil to v stredu maďarský štátny tajomník rezortu diplomacie zodpovedný za dvojstranné vzťahy Tamás Menczer v reakcii na rozhovor... Čítať ďalej
09 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Rakušan potvrdzuje Mikulcovo zlyhanie

"Nemyslím si, že výsledkom zajtrajšieho rokovania so slovenskou stranou o nelegálnej migrácii bude akútne zrušenie znovuzavedených kontrol," uviedol v stredu 9.11. český minister vnútra Vít Rakušan na zasadnutí Združenia miestnych samospráv v Českom Krumlove.

"Mali sme niekoľko rokovaní, nepodarilo sa nám dohodnúť žiadne kompromisné riešenie. Zajtra budeme rokovať so slovenskou stranou, ale ja si skutočne nemyslím, že tým výsledkom bude nejaké akútne zrušenie znovuzavedených kontrol," avizoval možný výsledok stretnutia slovenského a českého premiéra, ministrov vnútra a policajných prezidentov.

"Táto disproporcia ukazuje, akým spôsobom sa k tomu stavala česká strana a akým slovenská strana a že, bohužiaľ, migračné prúdy zo Slovenska do Českej republiky prúdili bez nejakých väčších zásahov na slovenskej strane,“ dodal Rakušan.

Rakušan potvrdzuje Mikulcove zlyhanie
Nemyslím si, že výsledkom zajtrajšieho rokovania so slovenskou stranou o nelegálnej migrácii bude akútne zrušenie znovuzavedených kontrol. Povedal to český minister vnútra Vít Rakušan na zasadnutí Združenia miestnych samospráv v Českom... Čítať ďalej
09 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik